Arsenal lekte seg til kvarten

Selv i Champions League trenger ikke Arsenal å anstrenge seg for å vinne fotballkamper. I går lekte de med Celta Vigo på Highbury.

LONDON (Dagbladet): To mål fra Thierry Henry i løpet av 20 minutter var nok til at Arsenal kunne senke skuldrende og begynne å tenke på neste kamp.

Begge gangene fikk Henry stå nesten alene. Toppscoreren har nå scoret 12 mål på elleve kamper siden nyttår. Helt feilfri er han heldigvis ikke. Franskmannen burde nemlig ha scoret ekte hat-trick da landsmannen Robert Pires gav han en drømmepassning minutter før lagene gikk i garderoben.

- Jeg bryr meg ikke om at vi er blant de åtte gjenværende lagene. Når vi deltar i en turnering som Champions League, er målet alltid å vinne, sier Thierry Henry.

Favoritter

Til tross for at Arsenal tidligere sesonger har slitt med å oppnå resultater i Europa, har bookmakerne nå gjort de til favoritter før årets kvartfinaler trekkes. Årsaken er åpenbar: Londonklubbens seiersrekke i Premier League. Manager Arsene Wenger har antydet at en triumf i Europa er det han ønsker seg aller mest.

- Det får stå for bookmakernes regning, vi konsentrerer oss bare om neste kamp. Dette er tross alt bare andre gang på fem år at vi er i kvartfinalen i Champions League. Men når det er sagt har vi spilt veldig bra i det siste, sier Fredrik Ljungberg til Dagbladet.

Stor glede

Arsene Wenger er ikke lei seg for at Manchester United er ute av turneringen, selv om han synes at kollega Alex Fergusons og hans mannskap var uheldige mot Porto.

- Hvis United hadde vunnet kunne vi ha trukket de i kvartfinalen. Det er ikke ønskelig ettersom vi skal møte de to ganger i løpet av noen uker, sier Wenger.

Etter de to scoringene var det ikke mye til fotballkamp som ble vist. Arsenal hadde stor glede av å holde ballen i laget, mens Celta Vigo viste at de ikke var i stand til å score, selv når de stod foran åpent mål.

SCORER OG SCORER: Etter 20 minutter hadde Thierry Henry avgjort for Arsenal med to scoringer. Resten var lekestue for hjemmelaget.