Arsenal ler av ekspertene

Engelske fotballeksperter hadde ikke før utropt Manchester United til klare ligafavoritter før Arsenal brølte tilbake. På Highbury gliser man rått av januarprofetiene. Vi fulgte kampene.

Og med god grunn. Å avskrive Arsene Wengers massive angrepsstyrke etter drøyt halvspilt serie er nemlig et ballprofetisk sjølmord. Og hadde det ikke vært for Middlesbroughs trøstemål fra straffemerket fire minutter før slutt i går ettermiddag ville Arsenal toppet Premier League.

Før United i dag møter Newcastle på Old Trafford for å gjenopprette litt dagslys på tabellen mellom seg sjøl og det siste tiårets erkerivaler.

Med Dennis Bergkamp og Sylvain Wiltord på skadelista, og med nigerianske Kanu på vei til landslagsjobbing i Afrika-mesterskapet, er det blitt en engelsk ekspertforståelse at Arsenal må kjøpe en backup spiss før overgangsvinduet lukkes 31. januar. Mange mener også at de trenger en kjempe helt foran.

Men Arsene Wenger lar dem (ekspertene) bare prate - det siste han ønsker seg er nemlig en tankspiss.

Tålmodighetens suksess

- Jeg hadde et problem med Mark Hateley da jeg var trener i Monaco, sier Arsene Wenger til Sky Sports. - Vi spilte med Hateley på topp og alle ballspillerne bak ham. Men hva gjorde vi i de kampene det ble vanskelige? Jo, vi bare måkte ballen på topp.

Vanskelig var det på vei til å bli mot Middlesbrough i går også. Der bortelaget overlevde de farlige åpningsminuttene uten baklengsmål og med en viss suksess klarte å stenge av Arsenal og drepe tempoet i kampen. Men kreativitet i stor fart er Arsenals fremste kollektive våpen, og på det individuelle planet matcher ferdighetene i alle ledd.

Patrick Vieiras løp inn i Middlesbroughs straffefelt etter 37 minutter var åpningen Arsenal trengte. Kapteinen ble felt og Thierry Henry fikk sjansen fra straffemerket. Og sjøl om Danny Mills nok en gang hentet fram 20 sekunder fra den usportslige skuffen da han prøvde å psyke ut Arsenals franske storscorer, så spilte det ingen rolle.

Kreativitetens mester

For Thierry Henry tenner på motstand. Han blir bare enda bedre når de som skal stoppe ham blir så desperate i sine forsøk at de bare har kjeften igjen. Og derfor klemte han også et par frispark med stor skru og sedvanlig gift i retning Middlesbrough-målet.

Det første ble klarert på målstreken. Det andre - på overtid i første omgang - ble klarert i eget mål til 2-0.

- Jeg har ingen plan over spillet mitt, sier Henry. - Jeg er bare instinktiv. Det er slik jeg må spille.

OVERLEGEN: Arsenals Robert Pires lekte seg med Boros usympatiske Danny Mills.
GLISER: Arsenal og Thierry Henry ler av ekspertene. Selv mot et defensivt Middlesbrough ble det tidvis en oppvising i leken effektivitet.