TAKKET OG BUKKET: Robin van Persie var sikker fra krittmerket, og satte to straffespark i nettmaskene. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
TAKKET OG BUKKET: Robin van Persie var sikker fra krittmerket, og satte to straffespark i nettmaskene. Foto: AP Photo/Lefteris PitarakisVis mer

Arsenal med en utrolig snuoperasjon i FA-cupen

Aston Villa gikk fra himmel til helvete på seks minutter.

(Dagbladet): FA-cup femte runde: Arsenal-Aston Villa 3-2 (0-2)

Arsenal vartet opp med en snuoperasjon av de sjeldne da de snudde kveldens FA-cupkamp på seks minutter. Bortelaget gikk til pause med 0-2, men før det var spilt et kvarter av den andre omgangen stod det 3-2 til hjemmelaget.

Dunne kom i fokus på både godt og vondt. Først stanget han bortelaget i ledelsen, før han laget det første straffesparket. På det andre målet var midstopperen også med på å rote det til.

Bent, som scoret det andre målet, ville ikke være noe dårligere enn Dunne, og feide ned Koscielny i egen 16-meter. Van Persie var sikker fra straffemerket, og sendte Given feil vei ved begge anledningene.

Det er vanskelig å vite hva Wenger sa til sine spillere i pausen, men Arsenal kjørte iallfall fullstendig over Aston Villa i den andre omgangen. Særlig Theo Walcott var god for hjemmelaget som med farten utgjorde en konstant trussel.

Giftige foran mål
Arsenal hadde det meste av banespillet, men det var Aston Villa som var giftige foran mål. Robbie Keane utnyttet et sovende Arsenal-forsvar og serverte en perfekt ball til Dunne som stanget bortelaget i ledelsen, på lagets første sjanse i kampen.

Hjemmelaget kastet alt og alle fram i jakten på utlikning, men i stedet var det Aston Villa og Bent som scoret igjen. Spissen fikk to sjanser etter en god kontring, og hamret inn sin egen retur før Song rakk tilbake på streken. En skikkelig kalddusj for hjemmelaget like før pause.

Dunne og Bent laget hver sitt straffespark, og Walcott var god og heldig da han fikk pirket inn sitt mål etter et fint raid på sin høyrekant.

Bacary Sagna kom inn som innbytter, og spilte for første gang for Arsenal siden benbruddet i oktober.

Arsenal møter vinneren av Sunderland og Middlesbrough i neste runde.

STOR JUBEL: Van Persie sørget for at jobben til Wenger fortsatt er trygg. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
STOR JUBEL: Van Persie sørget for at jobben til Wenger fortsatt er trygg. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer