Arsenal med ett bein i Champions League etter heldige mål

- Hadde flaks, men vant fortjent, sier Wenger.

HELDIGE MÅL: Arsenal framsto som et langt bedre fotballag enn Celtic, men må sies å ha vært heldige med scoringene. Den første kom da Cesc Fabregas skjøt via ryggen til William Gallas og i mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir
HELDIGE MÅL: Arsenal framsto som et langt bedre fotballag enn Celtic, men må sies å ha vært heldige med scoringene. Den første kom da Cesc Fabregas skjøt via ryggen til William Gallas og i mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/David MoirVis mer

• Celtic - Arsenal 0-2.

(Dagbladet.no): Et Arsenal, uten engelskmenn, var knusende overlegne et tamt Celtic-lag da nok et kapittel av fotballføljetongen «Battle of Britain» ble skrevet på Celtic Park tirsdag kveld.

Mye skal gå galt om det ikke blir fire Premier League-representanter i gruppespillet i Champions League da London-laget fulgte opp en eminent serieåpning i helgen med en solid gjennomføring på bortebane i Skottland.

Wenger advarer imidlertid mot fallgruvene hans unge mannskap kan falle i om de ikke er 100 prosent skjerpede, selv med 2-0 å gå på hjemme på Emirates Stadium.

- Vi har en bra fordel, men det skal spilles i 180 minutter, og vi er bare foran etter 90. Vi ønsker å spille godt i 180 minutter, noe vi har til hensikt å hjøre. Vi må forsikre oss ved å vinne hjemme, og vi er nødt til å ta oppgaven seriøst. Det blir en stor kamp, sier Wenger, ifølge Sporting Life.

Arsenal hadde full kontroll defensivt, og var hvassest offensivt, men gjestene var likevel heldige med de to målene som langt på vei drepte spenningen foran neste ukes returoppgjør på Emirates Stadium.

- Vi dominerte kampen, men Celtic kjempet hele tiden og jaktet kontringsmuligheter. På tross av at vi hadde grei kontroll, scoret vi to heldige mål. Selvfølgelig hadde vi hellet med oss. Jeg erkjenner at vi hadde flaks med målene, men vi hadde også plenty med muligheter det første kvarteret av annen omgang, understreker Wenger.

Retningsskifte

To minutter før pause fikk Arsenal et småbillig frispark på 25 meter. Bortelaget valgte å gå for en indirekte variant der ballen ble lagt tilbake til kaptein Cesc Fabregas.

Midtbaneeleganten la an til skudd, og sendte i vei en tung avslutning. Midtstopper William Gallas oppfattet at han sto i veien for ballbanen og gjorde et forsøk på å kaste seg unna i dekning.

Det klarte han ikke, men i stedet for å ende angrepet, endret ballen retning i ryggen på franskmannen og satte dermed Artur Boruc ut av spill til 0-1 og et godt pauseresultat for Arsene Wengers unge mannskap.

Caldwell uheldig igjen

Uflakskvota var ikke brukt opp for Celtics del. Etter hvilen fulgte Gary Caldwell opp en forferdelig Ullevaal-forestilling, som endte med rødt kort og syndebukkrolle i 0-4 tapet mot Norge, med et ulykksalig selvmål 19 minutter før slutt.

Baklengsmålet kom riktignok etter Arsenals kanskje beste angrep i kampen da Abou Diaby brøt høyt i banen, satte fart framover og brukte Gael Clichy som hadde tatt turen oppover krittet på sin venstreside.

Clichy slo hardt inn foran mål der Caldwell hadde mistet oversikten over både med- og motspillere og midtstopperen endte opp med å klarere ballen i eget nett.

TØFFE DAGER: Gary Caldwell ble utvist mot Norge på Ullevaal. Mot Arsenal på Celtic Park ble det selvmål.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir
TØFFE DAGER: Gary Caldwell ble utvist mot Norge på Ullevaal. Mot Arsenal på Celtic Park ble det selvmål.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir Vis mer

Celtic-manager Tony Mowbray har få problemer med å innrømme at Arsenal var best i det meste, men poengterer samtidig at baklengsmålene var av den demoraliserende sorten.

- Måten målene kom på var veldig skuffende. Det slår på en måte lufta ut av det du forsøker på, men Arsenal var veldig gode i kveld; eksepsjonelle med ball, men også strålende uten. Det ble en frustrerende aften, konstaterer Mowbray overfor Sky Sports.