Arsenal med heldig seier mot franske debutanter

- Vi var ikke bra i annen omgang, erkjenner Vermaelen.

FREKK: Montpellier fikk et tidlig straffespark, og Younés Belhanda valgte en Andrea Pirlo-variant da Vito Mannone kastet seg tidlig.Foto: Claude Paris / AP Photo / NTB Scanpix
FREKK: Montpellier fikk et tidlig straffespark, og Younés Belhanda valgte en Andrea Pirlo-variant da Vito Mannone kastet seg tidlig.Foto: Claude Paris / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Montpellier  - Arsenal 1-2.

Montpellier vant et sensasjonelt seriegull i Frankrike forrige sesong, og i kveld ble klubben belønnet med sin første Champions League-kamp noensinne.

Motstander var et Arsenal-lag med en bunnsolid europacupstatistikk på fransk jord, som ble enda bedre etter oppgjøret på La Mosson, men det var en seier av den heldige sorten i en kamp som begynte på verst tenkelig vis for londonlaget.

- Vi gjorde vårt beste. Deres to raske mål drepte nesten kampen, men vi kom sterkt i annen omgang og viste all den viljen jeg kunne ønske, sier Montpellier-trener René Girard etter en debut som startet veldig lovende.

Svak start Abou Diaby fikk den tvilsomme æren av å notere seg for en tangering av rekorden for tidenes raskeste gule kort i Champions League-sammenheng da han ble advart allerede 26 sekunder ut i kampen, men selve forseelsen inntraff allerede etter fem-seks sekunder.

Arsenal's Lukas Podolski shoots and scores the first goal for his team during  their Champions League soccer match against Montpellier at the Stade de la Mosson stadium in Montpellier, September 18, 2012.     REUTERS/Philippe Laurenson (FRANCE  - Tags: SPORT SOCCER TPX IMAGES OF THE DAY)
Arsenal's Lukas Podolski shoots and scores the first goal for his team during their Champions League soccer match against Montpellier at the Stade de la Mosson stadium in Montpellier, September 18, 2012. REUTERS/Philippe Laurenson (FRANCE - Tags: SPORT SOCCER TPX IMAGES OF THE DAY) Vis mer

Det tok heller ikke lang tid før også Thomas Vermaelen var på etterskudd innenfor egen 16-meter da han på uforsiktig vis felte Younés Belhanda.

- Kanskje burde jeg ha vært smartere og ikke gjort den taklingen. Samtidig var jeg 100 prosent sikker på at jeg kunne rekke ballen, men han (dommeren) ga straffespark, sier midtstopperen.

Belhanda tok selv ansvar fra elleve meter, og fristelsen til å velge en Pirlo-variant ble for stor til å motstå da Vito Mannone kastet seg før Montpellier-spilleren var ferdig med tilløpet. Faktisk gikk den italienske sisteskansen så tidlig at han nesten klarte å reise seg opp og fange ballen før den krysset målstreken.

Rask snuoperasjon For Arsenals ferske spiss Olivier Giroud ble det et tidlig gjensyn med hans gamle hjemmebane etter overgangen fra nettopp Montpellier i sommer.

Fjorårets toppscorer i Ligue 1 hadde ennå ikke scoret for sin nye arbeidsgiver, og fikk heller ikke uttelling i kveld, men var svært delaktig i en hurtig snuoperasjon kvarteret ut i kampen.

FULLFØRTE TIDLIG SNUOPERASJON: Gervinho og Arsenal snudde kampen mot Montpellier i løpet av to minutter, men var heldige som kom fra det med tre poeng. Foto: Claude Paris / AP Photo / NTB Scanpix
FULLFØRTE TIDLIG SNUOPERASJON: Gervinho og Arsenal snudde kampen mot Montpellier i løpet av to minutter, men var heldige som kom fra det med tre poeng. Foto: Claude Paris / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Først flikket han et annet sommerkjøp, Lukas Podolski, aleine igjennom med Geoffrey Jourdren. Tyskeren tok godt vare på muligheten da han satte ballen kjølig i nærmeste hjørne der keeper forventet en avslutning i lengste.

Deretter var Giroud tredje sist på en flott angrepsbevegelse fra gjestene som resulterte i at Gervinho kranglet ballen forbi Jourdren etter et strøkent innlegg fra Carl Jenkinson.

Sjansesløseri Arsenal hadde grei kontroll før hvilen, men etter pause vartet Champions League-debutantene fra Montpellier opp med sjanseskaping som tilsa at vertene burde fått med seg minst ett poeng. Etter 90 minutter viste skuddstatistikken 18-6, og selv kaptein Vermaelen måtte erkjenne at det ikke var noen stor forestilling fra gjestene i annen omgang.

- Vi var ikke bra i annen omgang. I disse situasjonene må du bevare roen og ikke slippe inn mål. Som sagt; vi var ikke bra etter pause, men det var noen gode individuelle prestasjoner. Vi er nødt til å holde fokus og bevare selvtilliten, sier belgieren til Sky Sports.

Det begynte med at Abou Diaby forærte Rémi Cabella en gyllen utlikningsmulighet han ikke visste å ta vare på, men den samme Cabella var langt mer besluttsom da han registrerte at Mannone var på halvdistanse litt ut i omgangen. En følsom lobb endte imidlertid i tverrliggeren, og Arsenal slapp med skrekken igjen.

100 PROSENTSJANSE: Younés Belhanda har trolig problemer med å tilgi seg selv etter bommen aleine med Vito Mannone ti minutter før slutt.Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP PHOTO / NTB Scanpix
100 PROSENTSJANSE: Younés Belhanda har trolig problemer med å tilgi seg selv etter bommen aleine med Vito Mannone ti minutter før slutt.Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Treffet i metallet var likevel ingenting sammenliknet med muligheten målscorer Belhanda misbrukte med ti minutter igjen å spille. Med en elegant skuddfinte sendte han Per Mertesacker nærmest ut over sidelinja. Dermed var han aleine med Mannone på sju meter med hele målet å sikte på, men endte med å sende ballen svakt rett i kroppen på italieneren.

Da franskmennene ikke tok vare på muligheter i den størrelesorden, fikk gruppefavorittene Arsenal den innledningen på gruppespillet de ønsket seg.

- Som Thomas (Vermaelen) sa: Vi spilte en god første omgang, mens annen omgang ikke var særlig bra. Likevel har vi tre poeng, og det er viktig i Champions League. Nå må vi gå videre og tenke på helgens kamp mot Manchester City, sier målscorer Lukas Podolski.

Det gjorde også nestfavoritt Schalke, som i likhet med «Gunners» vant 2-1 på fremmed gress mot Olympiakos. Benedikt Höwedes og Klaas-Jan Huntelaar scoret målene for tyskerne i Pireus.

Mesterligaen fotball menn tirsdag, gruppe B:

Montpellier (Frankrike) — Arsenal (England) 1-2 (1-2)
Mål: 1-0 Younes Belhanda (str. 9), 1-1 Lukas Podolski (16), 1-2 Gervinho (18).
27 522 tilskuere.

Olympiakos (Hellas) — Schalke (Tyskland) 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Benedikt Höwedes (41), 1-1 Djamel Aboun (58), 1-2 Klaas-Jan Huntelaar (59).
30 922 tilskuere.
MATCHVINNER: Klaas-Jan Huntelaar scoret seiersmålet for Schalke borte mot Olympiakos, men gjorde det unødvendig spennende ved å bomme på et straffespark like etterpå. Foto: John Kolesidis / REUTERS / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Klaas-Jan Huntelaar scoret seiersmålet for Schalke borte mot Olympiakos, men gjorde det unødvendig spennende ved å bomme på et straffespark like etterpå. Foto: John Kolesidis / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer