Arsenal med kniven på strupen leverte varene

Fortsatt håp i det hengende snøret.

 SENTRALE:  Hector Bellerin og Alexis Sanchez var meget toneangivende for London-laget i kveld. Foto: Reuters / NTB Scanpix.
SENTRALE: Hector Bellerin og Alexis Sanchez var meget toneangivende for London-laget i kveld. Foto: Reuters / NTB Scanpix.Vis mer

Arsenal - Dinamo Zagreb: 3-0

(Dagbladet): Champions League-kampen mellom Arsenal og Dinamo Zagreb åpnet friskt og vaiet frem og tilbake.

Dinamo best i innledningsminuttene, men så tok Arsenal raskt over alt spillet, og både Alexis Sanchez og Santi Cazorla var farlig frempå for Arsenal.

Nære goal Mål lå i lufta, og etter 29 minutter smalt det. Alexis Sanchez med et par flotte kroppsfinter sørget for rom nok til å slå et presist innlegg mot en fremmadstormende Özil.

Tyskeren som er i kanonform stupet kontant inn 1-0 til hjemmelaget som nå virkelig kjørte på. Få minutter etter var London-laget igjen frempå.

Den offensive venstrebacken Nacho Monreal stormet opp langs kanten og etter litt klabb og babb slo han inn til Sanchez som kontrollert bredsidet inn 2-0.

I løpet av kort tid hadde Arsenal skapt seg en komfortabel ledelse mot Zagreb, og presset massivt på for 3-0 før pause, men bortelaget gikk inn i garderoben med to mål opp til poengfangst.

Ut i hundre Andreomgangen startet som den første sluttet. Etter 48 minutter var nok en gang hjemmelaget nære. Franskmannen Olivier Giroud med en flott heading som enda vakrere ble reddet av bortelagets sisteskanse.

Etter 57 minutter var også bortelaget nære mål. Matal med en innleggsfinte som sendte unna alle i rødt. Deretter forsøkte han å vri ballen rundt Petr Cech i det lengste hjørnet, men ballen strøk yttersiden av stolpen.

Men så var det denne Alexis Sanchez da. Arsenal triller ball, og gjør det de er best på: finner bakrom med korte stikkere når det egentlig ikke er rom.

En frisk Joel Campbell skjørte inn fra høyrekant og trillet vakkert gjennom til chileneren som passerte keeperen og dunket inn 3-0 til Arsené Wengers menn.

Det ble også sluttresultatet på Emirates Stadium. Dermed lever håpet i høyeste grad for Premier League-klubben.

Arsenal hadde nemlig kniven på strupen før kveldens match. Seks poeng bak Olympiakos var Arsenal før kveldens match. Olympiakos tapte stort mot Bayern München, og med Arsenal-seier er det nå tre poengs luke. I siste kamp møter Arsenal Olympiakos.