PRESSET: Arsenal-manager Arsene Wenger. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/Shutterstock 
PRESSET: Arsenal-manager Arsene Wenger. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/Shutterstock Vis mer

Fotball:

Arsenal med kryptisk Wenger-beskjed. Klubblegende er bekymret for helsa

Styreleder forteller.

(Dagbladet): Arsenal-manager Arsène Wenger (67) er presset etter ydmykelsen mot Bayern Munchen (2-10) i Champions League. Supportergrupper har protestert mot Wengers ledelse og teksten «Wenger out» prydet britiske aviser tidligere i uka.

Nå kommer Arsenal og styreleder Sir Chips Keswick med en litt kryptisk offisiell uttalelse på klubbens hjemmesider.

- Vi er klare over det nåværende fokus på klubben og forstår debatten. Vi respekterer fansens ulike syn, men vi vil alltid gjøre det som er best for klubben på lang sikt, sier Keswick.

Han fortsetter:

- Arsène har kontrakt ut sesongen. Eventuelle avgjørelser vil bli kommunisert når ting er klart, sier styrelederen.

- Styrer selv

Wenger har ledet Arsenal til ni store trofeer (liga og cup), men klubben har ikke vunnet Premier League siden 2004. Akkurat nå ligger London-klubben på en litt skuffende 5. plass i serien.

Franskmannen er blitt møtt med massiv kritikk den siste uka, men TV 2s fotballekspert Øyvind Alsaker mener 67-åringen sitter trygt - dersom han selv vil.

- Wenger styrer selv sin egen skjebne. Arsenal-eierne er veldig lojale og har stor tillit. Tidligere har Wenger sagt at han vil gi seg når han står i veien for laget. Jeg er spent på om han begynner å nærme seg det nå. Hvordan det ser ut i Wengers hode, er umulig å si, sa Alsaker til Dagbladet i går.

Bekymret

I sin spalte i Daily Mail skriver tidligere Arsenal-helt Martin Keown at han er bekymret. Både for Wengers posisjon i Arsenal - og for 67-åringens helse.

- Å se ham på sidelinja, det er som at tida har stoppet. Da Laurent Koscielny fikk rødt kort, spratt han (Wenger) ikke opp. Det var som om det ikke gikk opp for ham. Jeg er bekymret for helsen hans. Det er smertefullt å se. Denne klubben er livet hans, skriver Keown.

Den gamle Arsenal-forsvareren fortsetter:

- Jeg ønsker ikke at denne store personen - som jeg kalte min fotballfar - henge i tauene som en bokser. Ingen med et Arsenal-hjerte ønsker det. Han ønsker å avslutte som en vinner, en mester. Fotball er hans beste venn og kanskje han vinner FA-cupen og ender topp 4 i serien. Han er den største manageren i Arsenals historie og fortjener å forlate Arsenal uten sinne og forargelse, skriver Keown.

Arsenals neste kamp er mot Lincoln i kvartfinalen i FA-cupen lørdag.

Neste seriekamp er mot WBA borte lørdag om ei uke.