Arsenal med skremmeskudd til rivalene: - Vi blir bare bedre og bedre

Filleristet de regjerende mesterne.

KLASSESCORING: Olivier Giroud har akkurat satt inn Arsenals tredje scoring på lekkert vis, og sikret med det en imponerende 3-0-seier over de regjerende seriemesterne Manchester City. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB Scanpix
KLASSESCORING: Olivier Giroud har akkurat satt inn Arsenals tredje scoring på lekkert vis, og sikret med det en imponerende 3-0-seier over de regjerende seriemesterne Manchester City. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB ScanpixVis mer

• Arsenal-Manchester City 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Etter nesten tre måneder uten klubbfotball på øverste nivå i England, ble det hele blåst igang igjen i ettermiddag da Arsenal og Manchester City møttes til Community Shield på Wembley.

Der Arsenal stilte med tilnærmet førstelag, manglet City flere spillere som nok vil være i startelleveren neste helg. Det fikk de regjerende seriemesterne merke.

Santi Cazorla ga «The Gunners» ledelsen etter 20 minutter før Aaron Ramsey doblet ledelsen like før pause. I den andre omgangen fastsatte Olivier Giroud sluttresultatet til 3-0 med et lekkert langskudd.

- Jeg tror vi kommer til å være sterkere i år. Vi blir bare bedre og bedre, sier Giroud, og sender med det et skremmeskudd til de andre tittelutfordrerne.

- Folk bør glede seg - Alt i alt var det en god laginnsats, sier Wenger, men trekker likevel et par spillere da han blir intervjuet etter kampen.

GODT FORNØYD: Ikke overraskende var Arsene Wenger godt fornøyd med sitt lags innsats i dag, og gjorde det klar at tilskuere og tilhengere av alle lag har mye å glede seg til når Premier League starter neste helg. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
GODT FORNØYD: Ikke overraskende var Arsene Wenger godt fornøyd med sitt lags innsats i dag, og gjorde det klar at tilskuere og tilhengere av alle lag har mye å glede seg til når Premier League starter neste helg. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer

- Det var ingen tilfeldighet at Calum Chambers startet - jeg har sett hvilke kvaliteter han har. Sanchez var også livlig i den første omgangen, og det skal bli veldig spennende å se ham videre. Folk bør glede seg til Premier League, sier franskmannen.

City-manager Manuel Pellegrini så likevel noen lyspunkter og bedyret at laget hans skal være klare når det braker løs neste helg.

- I den andre omgangen synes jeg vi var gode. Vi hadde flere sjanser til å redusere, men de scoret på sin ene mulighet. Jeg skal snakke med spillerne, og jeg er helt sikker på at vi vil være klare når Premier League starter. Det er fem eller seks lag som kan vinne ligaen for alle har sterke lag. Vi må vise tidlig hvorfor vi vant serien i fjor, sier han.

Så gjenstår det å se hvor mye av en målestokk denne kampen er på den kommende sesongen. Det er verdt å minne om at Manchester United sto som vinnere av Community Shield for ett år siden.

Dobbel Arsene Wengers gutter hadde full kontroll innledningsvis, og etter 20 minutter viste statistikken at de rødkledde hadde hatt ballen 68 prosent av tiden. Og til slutt ga det seg også utslag i målprotokollen.

Cazorla plukket opp en løs ball like utenfor feltet til City, og fra 16 meter plasserte han ballen presist nede ved den venstre stolpen til en sjanseløs Wilfredo Caballero. 1-0 og fullt fortjent.

GREP: Manuel Pellegrini stilte riktignok ikke med sitt sterkeste lag i dag, men han må likevel ta grep før sesongen starter neste helg. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
GREP: Manuel Pellegrini stilte riktignok ikke med sitt sterkeste lag i dag, men han må likevel ta grep før sesongen starter neste helg. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix Vis mer

Etter scoringen tok Manuel Pellegrinis menn seg tilbake i kampen, og like før hvilen lå det et mål til de lyseblå i lufta. Men så dukket Ramsey opp.

Yaya Sanogo viste muskler i feltet og fant waliseren som på lekkert vis tok med seg ballen og satte den utakbart bak Citys sisteskanse. 2-0 til de rødkledde.

Bare minutter senere var Alexis Sanchez nære ved å skyte seg inn i Arsenal-fansens hjerter allerede før Premier League-sesongen har startet, men denne gangen var Caballero våken og fikk avverget avslutningen til chileneren.

Kremmerhus Pellegrini må ha sagt sitt i pausen for det var et langt kvikkere City-lag som entret gressmatta i den andre omgangen.

Først forsøkte Stefan Jovetic seg med pannebrasken etter 52 minutter før samme mann fyrte løs fra god posisjon bare minutter senere, men begge gangene var Wojciech Szczesny på plass og reddet Arsenal.

Men akkurat som i den første omgangen ble en god City-periode brått stoppet av en lekker Arsenal-scoring. Giroud kom inn i pausen, og etter en snau time vendte han opp på 20 meter før han på vakkert vis sendte ballen i bue over Caballero.

TAKK FOR DET: Santi Cazorla takker høyere makter etter at han ga Arsenal ledelsen etter halvspilt førsteomgang. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB SCANPIX
TAKK FOR DET: Santi Cazorla takker høyere makter etter at han ga Arsenal ledelsen etter halvspilt førsteomgang. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB SCANPIX Vis mer

Etter 3-0-scoringen dabbet det veldig av på Wembley, og selv om Manchester City hadde noen halvhjertede forsøk foran målet til Szczesny, ble det ikke flere scoringer.

Dermed kunne Wengers mannskap løfte sesongs første trofé, mens City må gjøre noen grep før det begynner for alvor borte mot Newcastle neste søndag.

TRIO: Santi Cazorla, Mikel Arteta og Alexis Sanchez med trofeet. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
TRIO: Santi Cazorla, Mikel Arteta og Alexis Sanchez med trofeet. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix Vis mer