Arsenal mer effektive

LONDON (NTB): Arsenal vant 2-0 mot Newcastle i dagens FA-cupfinale og sikret seg dermed «The Double», seier i serie og FA-cup i samme sesong. Arsenal scoret en gang i hver omgang ved Marc Overmars og Nicolas Anelka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter en optimistisk Newcastle-åpning kom en inntil da anonym Marc Overmars seg fri fra Alessandro Pistone etter 23 minutter og sendte ballen mellom beina på Newcastle-keeper Shay Given.

- Du kan ikke være med på noe større enn dette, jublet en overlykkelig Overmars etter at hans 16. mål for sesongen.

Arsenal kontrollerte resten av den sjansefattige førsteomgangen. Newcaste produserte ingenting, nærmest en sjanse var Temur Ketsbajas skudd rett på David Seaman.

Ga seg ikke

Newcastle begynte friskt etter pause og skapte to store sjanser. Nikos Dabizas headet i tverrliggeren og Alan Shearer skjøt i stolpen. Newcastle tok sjanser bakover i sin jakt på utligning, og når laget ikke lyktes å utligne ble det i stedet Nicolas Anelka som stakk gjennom Newcastle-forsvaret etter 69 minutter og avgjorde finalen.

Etter dette tok Arsenal få sjanser framover, og spilte for å sikre seieren. Newcastle hadde en stor sjanse ved Gary Speed som skjøt centimeter til side, mens Alan Shearer ble taklet like før han kom alene med David Seaman. Helt mot slutten holdt Ray Parlour på å øke til 3-0 da han skjøt i stolpen.

- Dette var fantastisk. Dette er det største øyeblikket i min karriere. Det er utrolig hva dette laget har fått til, jublet en storfornøyd Arsenal-manager Arsene Wenger.

Newcastle uheldige

Wenger mente Shearers skudd i stolpen var finalens avgjørende øyeblikk.

- Newcastle var uheldig, og noen ganger merker du hvordan tingene går din vei når du inne i en stim, sa Wenger. Han er den første utlending som har ledet et lag til «The Double» i England, og Arsenal er ved siden av Manchester United det eneste laget som har vunnet «The Double» to ganger.

Verdige vinnere

- Vi bidro til at dette ble en fin kamp, men uheldigvis fikk de med seg pokalen hjem. De er et veldig, veldig godt lag, og fortjente seieren. Arsenal er verdig vinner av både serie og cup, kommenterte Newcastle-manager Kenny Dalglish.

Han kan trøste seg med at laget er kvalifisert for spill i europacupen for cupvinnere ettersom ligamester Arsenal skal spille i mesterligaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer