Arsenal mot ligagull

Tittelkampen i Premier League er fortsatt matematikk etter gårsdagens uavgjorte mellom Arsenal og United.

LONDON (Dagbladet): Arsenal topper tabellen med 74 poeng, og satte rekord med 30 kamper uten tap. Det er bare 24 poeng igjen å spille om. Derfor er Arsenal-kapteinen Patrick Vieira ganske klar:

- Vi er sterke nok til å ta tittelen .

Arsenal setter stadig vekk nye rekorder. I går spilte de ligakamp nummer 30 på rad uten nederlag. Heller ikke United klarte å stagge de rødhvite fra Nord-London som har muligheten til å stikke av gårde med The Treble i år, liga, cup og Champions League.

Thierry Henrys harde skrukanon fra 22,5 meter - etter 50 minutter - så lenge ut til å bli denne storkampens vinnermål. Det var franskmannens 104. scoring på 165 ligakamper.

- Det var et av de skuddene som du kan prøve på tusen ganger uten at ballen går inn. I går gikk den inn, sier en beskjeden Henry. Han mener uavgjort var et rettferdig resultat.

Lur markpasning

To defensive bytter fra manager Arsene Wenger fikk imidlertid United sterkt inn i kampen.

Ole Gunnar Solskjær - som fikk 19 innbytteminutter - la en lur markpasning fra høyre, som Louis Saha møtte rett ved bakerste stolpe. Han scoret fra fire meter og ga United et rødt ligahåp i en kamp som ble sett av én milliard mennesker verden over.

- Vi er selvsagt veldig skuffet etter bare å ha klart uavgjort på Highbury, sier Patrick Vieira til Skysports. - Vi spilte bra og forsvarte oss etter hvert dypt og godt som vi må gjøre mot United, og vi trodde og håpet på at vi skulle avgjøre kampen til vår fordel.

Uansett forklaringer. Det er dårlig teori og fotballmatematikk som er det eneste som gjenstår av tittelkampen i England.

Arsenal topper tabellen med 74 poeng, etter 22 seirer og åtte uavgjort. Ned til London-nabo Chelsea er det sju poeng. Avstanden ned til United er stadig 12. Og nå er det bare 24 poeng igjen å spille om. Derfor er Arsenal-kapteinen ganske klar.

God kontroll

- Nei da, vi har ikke vunnet ennå, men vi har fortsatt god kontroll, sier Vieira. Og legger til:

- Vi har vist at vi er sterke nok til å ta tittelen hjem til Highbury denne sesongen, men det er åtte kamper igjen.

Arsenal-manager Arsene Wenger var selvsagt en smule skuffet etter 1- 1.

- Vi ville så gjerne vinne denne kampen og jeg mener vi hadde fortjent det også. Vi produserte de største sjansene før pause, sier Wenger.

Han mener ikke at innbyttene i 2. omgang var feige.

- Taktisk mente jeg vi hadde god kontroll, men jeg ville sørge for å ha bedre kontroll mot slutten. Byttene ble rett og slett gjort av psykologiske hensyn. Uniteds mål skyldtes et øyeblikk at vi var ukonsentrerte. Når det er sagt, så viser vi en enorm styrke. Vi har spilte 30 kamper uten tap.

- Cupen viktigst

Før prestisjeoppgjøret på Highbury uttalte United-manager sir Alex Ferguson at kampen om ligagullet ville være over med tap for Arsenal. Etter ett poeng trodde han ikke mer på at trofeet ville havne på Old Trafford også denne sesongen.

- Vi var bedre organisert bakover enn på lenge, sier Ferguson. - Arsenal hadde de største sjansene, men helt på slutten av kampen kunne vi avgjort.

- Helt ærlig, sir Alex, kan Manchester United vinne Premier League?

- Det er åtte kamper igjen, men viktigst for oss er å vinne FA-cupens semifinale mot Arsenal lørdag på Villa Park i Birmingham. Da får vi noe ut av denne sesongen.

Tydeligere kan det ikke uttales om hvor seriemesterskaet 2003/2004 vil havne.

Tre straffespark?

PS! Tre omdiskuterte situasjoner kunne vært med på å avgjøre toppkampen.

Dommer Graham Poll gjorde imidlertid rett i å ikke blåse.

- Poll hadde en vanskelig oppgave som han løste bra, sier sir Alex Ferguson.

GLEDE: Thierry Henry blir gratulert av Robert Pirés med sin 104. scoring på 165 ligakamper.
SINNE: Thierry Henry og Unitedkeeper Roy Carroll i en av kampens mange verbaldueller.
RIVALENE: Sir Alex Ferguson og Arsene Wenger utveksler neppe høflighetsfraser. I hvert fall en av dem er kjent for å være et brusehode.
FLINK I MATTE: Arsenal-kaptein Patrick Vieira har brukt kalkulator og funnet ut at Arsenal høyst sannsynlig vinner Premier League. Da hjelper det ikke at Ole Gunnar Solskjær stadig leverer målgivende pasninger til United-medspillere.