Arsenal nær mirakel i Monaco. Men det umulige var virkelig umulig

Nesten-bragd på Wengers tidligere hjemmebane.

• Monaco - Arsenal 0-2 (3-3 sammenlagt)
(Dagbladet): Arsène Wenger var tilbake på sin tidligere hjemmebane i Monaco med et særdeles vanskelig utgangspunkt. Etter 1-3-tapet hjemme mot Monaco, var mantraet klart:

Arsenal måtte frem og angripe. Arsenal måtte frem og score. Arsenal måtte score minimum tre ganger.

Det ble imidlertid kun to engelske scorer i Frankrike. Dermed er Monaco videre til kvartfinalen på bortemålsregelen etter 3-3 over to kamper.

Giroud i støtet Wengers elever startet best og tilrev seg initativet på Stade Louis II. Monaco la seg lavt og lot gjestene stå for underholdningen og sjanseskapingen.

Både Oliver Giroud og Laurent Koscielny, begge tilbake på fransk jord, hadde gode muligheter i løpet av den første halvtimen, men de nødvendige marginene var ikke på Arsenals side.

Etter 36 minutter satt imidlertid ballen i nettet. Girouds første forsøk ble avverget av keeper, men returen banket Arsenal-spissen kontant opp i nettaket.

Minuttet etter var gjestene nær ved å doble ledelsen, men Danny Welbecks avslutning ble reddet på streken på mirakuløst vis. På overtid av 1. omgang holdt Giroud på å score igjen, men Monaco slapp med skrekken.

Ramsey skapte håp Arsenal fortsatte å presse på etter hvilen, men nesten ble gjennomgangsmelodien for Mezut Özil og co. Monaco hadde på sin side minimalt å komme med, og man kunne lure på hvordan de klarte å score tre mål i London.

Elleve minutter før full tid banket Theo Walcott ballen i stolpen. Returen havnet til slutt hos Aaron Ramsey, som banket ballen kontant i motsatt hjørne. Dermed trengte Arsenal kun én scoring til for å komplettere den utrolige opphentingen.

Ingen lag hadde tidligere klart å avansere i Champions League etter å ha ligget under med to eller flere mål etter å ha spilt hjemme først. Heller ikke i dag skulle det skje.

Monaco videre Etter 83 minutter kastet flere Arsenal-spillere hendene i været for det de trodde var scoring, men Monaco-keeper Danijel Subasic vartet opp med en feberredning av den sjeldne sorten.

Gjestene fra London kastet frem det de hadde av skyts for å få den tredje scoringen som ville sende Arsenal videre. Men det ble bare nesten for Wengers menn.

Dermed gikk Monaco videre på bortemålsregelen. Dermed er også Arsenals Champions League-eventyr over.

NESTEN: Oliver Giroud scoret i Monaco, men ikke mange nok ganger for å sikre avansement. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE
NESTEN: Oliver Giroud scoret i Monaco, men ikke mange nok ganger for å sikre avansement. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE Vis mer