Arsenal nærmer seg Melo-kjøp

Fiorentina vil ha Eboué i bytte.

HARDHAUS: Felipe Melo (t.v.) er ikke en spiller som tar på seg silkehanskene når han entrer en fotballbane. Arsene Wenger ønsker å hente brasilianeren til London som bodyguard for Cesc Fabregas på Arsenals midtbane. Det betyr at Fulhams Clint Dempsey (t.h.) kan vente seg flere ublide møter med den brasilianske hardhausen i Premier League.Foto: SCANPIX/EPA/KIM LUDBROOK
HARDHAUS: Felipe Melo (t.v.) er ikke en spiller som tar på seg silkehanskene når han entrer en fotballbane. Arsene Wenger ønsker å hente brasilianeren til London som bodyguard for Cesc Fabregas på Arsenals midtbane. Det betyr at Fulhams Clint Dempsey (t.h.) kan vente seg flere ublide møter med den brasilianske hardhausen i Premier League.Foto: SCANPIX/EPA/KIM LUDBROOKVis mer

|||(Dagbladet.no):  Arsene Wenger virker fast bestemt på å tilføre et ungt og talentfullt Arsenal-lag mer muskelkraft for igjen å bli en faktor å regne med i Premier League.

London-klubben har allerede forsterket midtforsvaret med den tidligere Ajax-kapteinen Thomas Vermaelen, mens den hardttaklende brasilianeren Felipe Melo er sterkt ønsket til å fylle tomrommet Mathieu Flamini etterlot seg på midtbanen da han gikk til AC Milan i fjor sommer.

Verken Denilson, Alexander Song eller Abou Diaby har klart å gi Cesc Fabregas den beskyttelsen midtbanedirigenten ønsker for å kunne svinge taktstokken. Derfor håper Wenger at Melo kan etterfølge landsmannen Gilberto Silva som ryddegutt på midten i Arsenal.

Melo skrev nylig under på en kontraktsforlengelse med Fiorentina til 2013, men «Viola» er allikevel villige til å la 25-åringen gå fra klubben for en lavere sum en salgsklausulen i kontrakten på 21 millioner pund (cirka 220 millioner kroner).

Det forutsetter at Arsenal bruker backen Emmanuel Eboué som mellomlegg.

- Arsenal er den eneste klubben som har vært i nærheten av å utløse salgsklausulen i kontrakten. Fiorentina har på sin side foreslått for Arsenal en reduksjon i prisen ved å inkludere høyreback Emmanuel Eboué i avtalen, heter det i en uttalelse fra Firenze-klubben, gjengitt av BBC.

Melo kom til Serie A fra den spanske klubben Almeria foran forrige sesong, og satte sitt knottemerke på italiensk fotball gjennom kompromissløst taklingsspill som resulterte i blant annet 17 gule og tre røde kort. Han var også en sentral spiller da Brasil gikk til topps i Confederations Cup i juni.

PÅ KANT MED EGNE SUPPORTERE: Emmanuel Eboué opplevde sist sesong å bli pepet ut av egne supportere på Emirates Stadium. Ivorianeren kan nå ta turen videre til Serie A i en byttehandel med Felipe Melo.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Glyn Kirk
PÅ KANT MED EGNE SUPPORTERE: Emmanuel Eboué opplevde sist sesong å bli pepet ut av egne supportere på Emirates Stadium. Ivorianeren kan nå ta turen videre til Serie A i en byttehandel med Felipe Melo.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Glyn Kirk Vis mer