Arsenal og Chelsea kan bli tvunget til omkamp i juni

Om de ender helt likt på tabellen.

NYTT MØTE I JUNI? Hvis Chelsea spiller 0-0 og Arsenal vinner 2-1 på søndag, må lagene ut i omkamp for å avgjøre hvem som blir nummer tre i Premier League. Her feirer Fernando Torres scoring med John Terry foran Arsenal-fans på Emirates i september. Foto: Eddie Keogh, Reuters / NTB Scanpix
NYTT MØTE I JUNI? Hvis Chelsea spiller 0-0 og Arsenal vinner 2-1 på søndag, må lagene ut i omkamp for å avgjøre hvem som blir nummer tre i Premier League. Her feirer Fernando Torres scoring med John Terry foran Arsenal-fans på Emirates i september. Foto: Eddie Keogh, Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Arsenal og Chelsea kan bli nødt til å spille omkamp om tredjeplassen i Premier League etter at sesongen er over.

Førstkommende søndag spilles siste serierunde. Dersom Chelsea spiller uavgjort hjemme mot Everton, mens Arsenal vinner med ett mål borte mot Newcastle - og samtidig scorer to mål mer enn Chelsea - vil de ende helt likt på tabellen.

Dette inntreffer altså for eksempel om Chelsea spiller 0-0 mens Arsenal vinner 2-1, eller om resultatene blir henholdsvis 1-1 og 3-2 og så videre.

Om det skjer, sier Premier League-reglene at det skal spilles en eller flere omkamper, skriver Sporting Life og Daily Mirror.

Innbyrdes teller ikke Klubbene vil da nemlig stå helt likt på poeng, målforskjell og scorede mål. Innbyrdes oppgjør brukes ikke til å rangere lagene på tabellen i England. I så tilfelle ville Chelsea havnet foran Arsenal etter å ha vunnet begge møtene mellom London-klubbene 2-1.

Tredjeplassen er betydningsfull på grunn av premiepenger, men kanskje først og fremst fordi lag nummer tre går direkte til gruppespillet i Champions League, mens nummer fire i Premier League må ut i kvalifisering.

- Den vil i så fall bli spilt på en nøytral bane, på et tidspunkt og sted som vil bli bestemt, sier en Premier League-talsmann til BBC.

Chelsea skal bort Det skal selvsagt mye til at resultatene blir akkurat slik på søndag, men dersom det skulle skje, får man et problem med å finne en passende dato for omkampen.

Chelsea reiser direkte til USA etter siste serierunde, der de skal spille to treningskamper mot Manchester City torsdag 23. og lørdag 25. mai. Deretter er det landskamppause, hvor for eksempel England møter Irland til privatkamp på Wembley 29. mai og Brasil i Rio de Janeiro 2. juni.

Derfor er det faktisk mulig at årets Premier League-tabell kan være endelig klar først et stykke ut i juni.