Arsenal og Liverpool til finalen

Franskmennene Patrick Vieira og Robert Pires satte en stopper for Tottenhams drøm om Fa-cup finale. Liverpool slet lenge mot Wycombe, men vant til slutt 2-1. Dagbladet.no fulgte Fa-cupen og Premier League direkte fra kl. 14.30.

Neil Sullivan holdt egenhendig håpet oppe om Fa-cup finale for Tottenham. I 70 minutter stod den tidligere Wimbledon-keeperen som en vegg, og reddet gang på gang når Wiltord og Henry var alene med keeper.

Men etter 73 minutter måtte selv Sullivan gi tapt for overmakta Arsenal. Wiltord kom seg fri på høyre-kanten, og inne foran mål kunne Robert Pires styre ballen enkelt i mål.

Overraskende nok var det Tottenham som tok ledelsen i kampen, selv om de knapt var over på motstanderens banehalvdel i de første 14 minuttene.

Angrepet startet med Les Ferdinand, som fikk en kjempesjanse alene med David Seaman. Seaman reddet skuddet fra kort hold, og ballen havnet hos Steffen Iversen. Nordmannen fyrte løs på volley fra 16-meteren, og ballen gikk i hodet på Gary Doherty og i mål.

Glenn Hoddle kunne neppe fått bedre start som manager for Tottenham, men gleden varte ikke lenge for den nyansatte manageren.

Arsenal fortsatte å dominerer etter scoringen, og brukte bare tjue minutter før det ble balanse i regnskapet. Patrick Vieira raget høyest i feltet på et frispark, og nikket ballen uttakbart forbi Neil Sullivan i Tottenham-målet.

Liverpools seier over 2. divisjonslaget Wycombe satt også langt inne. Først etter 78 minutter fikk de uttelling for presset. Emile Heskey fant målet, etter et perfekt innlegg fra Gerrard. Da Fowler skrudde inn et frispark fem minutter senere var alle overbevist om at cupeventyret var over for lille Wycombe.

Keith Ryan tente nytt håp for sensasjonslaget, da han fant nettmakene tre minutter før slutt. Men denne gangen holdt det ikke for Wycombe, og Liverpool og Arsenal møtes i Fa-cup finalen 12 mai Cardiff.

LYKKELIG: Patrick Vieira var overlykkelig etter at han scoret Arsenals utligningsmål.