BRÅKMAKERI: Joey Barton gjorde mest mulig av klapsen han fikk av Gervinho, men det fører ikke til noen straff. Stemplingen han fikk av Alexandre Song tidligere i kampen, som dommeren ikke så, kan imidlertid bety trøbbel for Arsenals nummer 17.Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell
BRÅKMAKERI: Joey Barton gjorde mest mulig av klapsen han fikk av Gervinho, men det fører ikke til noen straff. Stemplingen han fikk av Alexandre Song tidligere i kampen, som dommeren ikke så, kan imidlertid bety trøbbel for Arsenals nummer 17.Foto: SCANPIX/AP/Scott HeppellVis mer

Arsenal og Newcastle kan bli straffet etter bråket

Alex Song også, mens Joey Barton slipper flere reaksjoner.

I fotballstudio kl. 21: Manchester City - Swansea

Det engelske fotballforbundet (FA) har tatt ut tiltale mot Arsenal og Newcastle på grunn av manglende kontroll på sine spillere i lørdagens kamp mellom lagene.

- Begge klubbene er tiltalt på grunn av en massekonfrontasjon mellom spillere etter at Arsenals Gervinho ble vist et rødt kort i det 75. spilleminutt, heter det i en uttalelse fra FA.

Arsenals nye angriper Gervinho ble utvist i debuten for et slag mot vertenes Joey Barton. Like før hadde Barton revet tak i ivorianeren fordi han mente Arsenal-spilleren filmet. Det resulterte i gult kort for Newcastles skandaleombruste midtbanemann.

Begge klubbene bekreftet mandag nyheten om at de er tiltalt av FA. De har fram til 18. august til å svare på tiltalen.

Fra før har Arsenal varslet at de vil klage på Gervinhos suspensjon på tre kamper. De mener standardstraffen er for streng i denne saken.

Dessuten kan midtbanemannen Alex Song også bli sanksjonert mot. Han stemplet Barton tidligere i 0-0-kampen, men det ble ikke oppfattet av dommer Peter Walton. Song må svare for seg i løpet av tirsdag kveld.

(NTB)