Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal og Spurs viser interesse for 25-åring etter storspill, men klimaet i England kan gi problemer

Jean Michel Seri (25) har imponert i Ligue 1. Midtbanespillerens gode spill for Nice har skapt interesse fra Premier League.

ØNSKET: Nices Jean Michel Seri (t.h.) skal være ønsket av Premier League-klubber. Foto: REUTERS/Eric Gaillard/NTB Scanpix
ØNSKET: Nices Jean Michel Seri (t.h.) skal være ønsket av Premier League-klubber. Foto: REUTERS/Eric Gaillard/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Både Arsenal og Tottenham skal være interessert i Nices midtbanestjerne Jean Michel Seri, og de er ikke alene. Everton, Leicester og Southampton skal også være med i jakten, og det er lett å forstå hvorfor. Den 25 år gamle ivorianeren har vært hjertet i en spennende klubb som har skapt overskrifter i Ligue 1 på veien til klubbens aller første Champions League-kvalifisering.

Nice spiller angrepsfotball, og blant de fantastiske resultatene denne sesongen finner vi en 4-0-seier over Monaco, klubben som sannsynligvis blir fransk seriemester, og en 3-1-seier over rike PSG. Seri, som nesten spiller hver eneste kamp, får laget til å fungere.

Det er kun Marseilles Morgan Sanson som har sørget for flere målgivende pasninger enn Seris ni denne sesongen, og han har i tillegg scoret seks mål. Likevel gjenspeiler bidraget hans på banen mer enn denne statistikken. Seri er en skikkelig stjerne, og kan være klar for en stor overgang.

Hvorfor du må kjenne til ham

Seri er en allsidig midtbanespiller som er dedikert, hardtarbeidende, ydmyk og alltid lærevillig.

- Jeg hører mer på kritikk enn lovord, for det er da du forbedrer deg. Du kan ikke bli bedre dersom du bare fokuserer på tingene du gjør riktig, fortalte han til Sportif 225 i hjemlandet.

Holdningen er årsaken til at den talentfulle spilleren har utviklet seg. Seri var ikke engang førstevalget i den ivorianske klubben ASEC Mimosa til å begynne med, med overbeviste seinere trener Sebastien Desabre, som uttalte: «Han er god til å lytte.» Seri eksploderte i sin andre sesong i klubben, og portugisiske speidere fikk øynene opp for ham.

Porto signerte Seri i 2012, men brukte ham kun på reservelaget uten å gi ham en smak på førstelagsfotball. Likevel klaget han ikke. I stedet dro han videre til den portugisiske kluben Pacos de Ferrera, og begynte gradvis å imponere. Seri ble kåret til klubbens beste spiller i 2014/15-sesongen, og Nice, som har et godt speidernettverk, var raske med å signere ham for ni millioner norske kroner.

Skeptiske fans visste ikke noe om det nye kjøpet, men Seri hadde overbevist dem i løpet av noen uker. Hans bemerkelsesverdige utholdenhet og presise pasninger gjorde at han ble en nøkkelfigur for manager Claude Puel i 2016/16-sesongen, da Nice overrasket i Frankrike og kjempet om Champions League-kvalifisering. Hele landet fikk med seg at Seri styrte showet som playmaker i en 3-0-seier over Lyon, og det har manglet på tvilere siden.

Seri, som ikke legger skjul på at han ønsker å spille for Barcelona en dag, har alltid hatt Xavi som idol og rollemodel.

- Han er en jeg har sett opp til i lang tid og jeg har analysert spillet hans. Xavi har evnen til å roe ned en kamp, ikke med stemmen, men med det han gjør med ballen. Han tenker over det han gjør, og gjør både enkle og smarte pasninger og mister ikke ballen, har Seri uttalt.

Det er faktisk slik at ivorianeren ser på det som sin hovedoppgave å holde på ballen. Da er det ikke vanskelig å skjønne at han har truffet på 90 prosent av pasningene sine denne sesongen, samtidig som det bare er PSG-stjernene Thiago Motta og Marco Verratti som har flere pasningsforsøk enn Seri i gjennomsnitt. Det betyr ikke at Nice-arkitekten spiller på det enkle, for midtbanespilleren er alltid ute etter å sende ballen framover og blir sett på som en av de mest kreative spillerne i Ligue 1.

Puel (som hevdet at Seri spesialiserte seg på skjulte baller) dro til Southampton forrige sommer, men ivorianeren har ytterligere forbedret seg under vingene til sin nye sjef Lucien Favre, og har blitt mer stabil som en komplett midtbanespiller. Det er vanskelig å forestille seg hvordan Nice ville klart seg uten ham nå.

Styrker

Seri er så allsidig at ingen egentlig vet hva som er hans beste posisjon. Han kan være en dyptliggende playmaker som Andrea Pirlo, han blir ofte brukt som en boks-til-boks midtbanespiller og stråler når han han er posisjonert som en klassisk playmaker bak spissene.

Pasningene hans blir stadig bedre og han vinner mange baller. Seri har også et godt skuddbein fra distanse, og frisparkene han slår skaper ofte problemer for motstandere. Han har også vist karakter ved å komme over en vanskelig start i Porto, og det at han er kritisk mot seg selv bør være et bevis på at han kan utvikle seg enda mer.

Svakheter

Seri mangler kanskje lederegenskaper på dette tidspunktet i karrieren. Innflytelsen har har har en tendens til å forsvinne når Nice blir dominert av motstandere, og han er ikke akkurat den type spiller som bærer en kamp på sine skuldre og klarer å skifte momentum. Ivorianeren er en stille person, og det krever lagkamerater som er villig til å kjempe og lar seg høre i krigen.

De sier..

- Jeg har spilt med mange kvalitetsspillere i min karrière, og Mika er blant dem, sier tidligere Bayern München stopper Dante, som nå spiller for Nice.

Visste du?

Seri har problemer med frostbitt, en smertefull og kløende hevelse på huden når det er kaldt i været. Det kan være et mindre problem dersom han skulle bo i England med tanke på klimaet der, og Premier League-klubbene bør kjenne til problemet, på samme måte som spilleren selv.

Hva skjer nå?

Det er logisk å anta at Seri vil bli ønsket velkommen både i Arsenal og Tottenham, og han har kvalitetene til å lykkes på øverste nivå i Premier League. Men spillestilen hans passer kanskje bedre til spansk fotball.

Seri er kanskje ikke aktuell for Barcelona i nær fremtid, men toppklubber i La Liga bør definitivt være interessert. Men siden Nice er kvalifisert for Champions League, er det alltids en sjanse for at han blir værende i klubben én sesong til før han forfølger drømmen.