Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal og United enige om Van Persie-overgang

- Det er det utenkelige som skjer, sier Arsenal-fansen.

SJOKKSALG: Selv om interessen fra Manchester United har vært godt kjent en god stund, var det et stykke derfra til at Arsenal skulle selge sin kaptein og toppscorer til en av sine fremste rivaler. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
SJOKKSALG: Selv om interessen fra Manchester United har vært godt kjent en god stund, var det et stykke derfra til at Arsenal skulle selge sin kaptein og toppscorer til en av sine fremste rivaler. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer

(Dagbladet): Arsenal og Manchester United er enige om en overgangssum for Robin Van Persie. Det bekrefter både Arsenal og United på sine hjemmesider.

- Manchester United er glade over å kunne annonsere at de er enige med Arsenal FC om en overgang for Robin Van Persie. En medisinsk test og de personlige betingelsene gjenstår, skriver United på sine hjemmesider.

Leder for Arsenals norske suppporterklubb, Bjørn Furuheim, er overrasket over at Van Persie går til United til tross for at ryktene om en Van Persie-overgang har sirkulert i hele sommer.

- Det er det utenkelige som skjer. Jeg hadde aldri drømt om at han skulle gå til United, at det var det han ønsket. Hva skal en si? Klubbfølelse finnes ikke mer, det handler bare om penger, sier Furuheim til Dagbladet.

Toppscorer og kaptein Van Persie ble toppscorer i Premier League i fjor med 30 nettkjenninger, og har bare ett år igjen av kontrakten med London-klubben han har vært kaptein i siden Cesc Fabregas dro til Barcelona. I juli gjorde han det klart at han ikke kom til å skrive under ny kontrakt med Arsenal fordi de «ikke er enige om veien videre».

- Som kaptein burde han holdt seg for god til det der, sa TV2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet på spørsmål om hva han tenkte om pressemeldingen.

- Han burde snakket om at han trengte et miljøskifte og slike ting, men isteden kritiserer han Wenger uten å gå i detalj. Skal han først kritisere burde han si alt, hvis ikke blir det opp til andre å si hva han er uenig i, sa Alsaker.

- United er ligafavoritter Også Alsakers TV2-kollega Kasper Wikestad var kritisk til Van Persies pressemelding da Dagbladet snakket med han tidligere i dag.

- Han var ufin. Du hørte ikke Wenger klage på van Persie da han var skadd. Arsenal bygde han opp til det han er. Greit nok at han vil vekk til ny klubb, men det brevet var respektløst.

Wikestad mente også at hvis United sikret seg Van Persie, ville de være ligafavoritter.

- Går Van Persie til United er de ligafavoritter. Han og Rooney var nummer 1 og 2 på toppscorerlista i fjor, og de toppet også poenglista over mål og assister. Noen sier United ikke trenger van Persie, jeg er helt uenig, sa Wikestad til Dagbladet og utdypet:

- Van Persie er en garantist for mål. Han og Rooney sammen i 4-4-1-1-formasjon kan ikke bli noe annet enn fullstendig dødelig, sa TV2-kommentatoren.

Håper på erstatninger Furuheim håper - og tror - at pengene brukes på å hente inn en klasseerstatter.

- Jeg er nesten overbevist om at troppen vil bli forsterket ytterligere. Arsenal har fremdeles et veldig sterkt lag på blokka, og ville ikke vært tjent på å beholde Van Persie mot hans vilje, sier Furuheim.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media