- Arsenal og United er sjalu

Peter Kenyon og Chelsea langer ut mot konkurrentene.

Chelsea er for tiden i USA, hvor de natt til i dag slo Champions League-finalist AC Milan 1-0 etter en scoring signert Arjen Robben.

Men det sportslige har havnet i skyggen, for klubbpresident Peter Kenyon sparrer seg i form ved å sende flere verbale slag i retning Arsenal og Manchester United, klubber som har kritisert forrige sesongs seriemestere.

– De er sjalu

– Det er hykleri og fundamental usikkerhet bak kritikken. De to er rett og slett sjalu på oss og den suksessen vi har hatt. Det har vært to gutter i lekegrinden de siste 12 årene. Nå har det plutselig kommet en ny gutt, og han truer med å bli mer suksessrik enn de to andre. Det liker de ikke. Det er hva dette tullet handler om. De prøver å få oss ut av balanse, slik at vi ikke skal vinne. Men det klarer de ikke, sa presidenten i forbindelse med Milan-oppgjøret på Gillette Stadium i Foxboro, Massachusetts.

Spesielt Arsenal har kritisert Chelsea, og det hele toppet seg da Arsenal anmeldte Chelsea for å ha kontaktet Ashley Cole uten å be klubben om tillatelse til det.

– Slikt skjer hver dag. Og gjett hva – det skjer med Chelsea-spillere også. Men vi har valgt å ikke klage. Men en slik posisjon setter vi oss ikke i flere ganger, slår Kenyon fast.

Godtar ikke angrep

Chelsea-manageren tror ikke isforholdet mellom de to London-klubbene vil smelte med det aller første.

LANGER UT: Peter Kenyon (til venstre) gir Manchester United og Arsenal det glatte lag. Til høyre ses Chelsea-manager Jose Mourinho. Foto: Reuters
LANGER UT: Peter Kenyon (til venstre) gir Manchester United og Arsenal det glatte lag. Til høyre ses Chelsea-manager Jose Mourinho. Foto: Reuters Vis mer

– Jeg er ikke sikker på at det blir bedre. Vi kommer ikke til å prøve å hente Ashley Cole, men vi godtar heller ikke bakholdsangrep.

Neste sesong åpner som vanlig med Community Shield, kampen der forrige sesongs seriemestere møter cupmesterne. Og det er ingen ringere enn Chelsea mot Arsenal. Det oppgjøret spilles 7. august. To uker senere møtes London-rivalene i seriesammenheng på Stamford Bridge. Det kan fort bli en sesongstart det lukter svidd av.

– Vi lar oss ikke forstyrre, og kritikken stopper oss ikke fra å bli en suksessrik klubb. Vi må bare akseptere at slik er det, selv om vi ikke liker det, sier Kenyon.

(ANB)