Arsenal overtok favorittstempelet

LONDON (NTB-AFP): Nicolas Anelka scoret to ganger, og hans franske landsmann Patrick Vieira fulgte opp med et knallskudd i krysset. Arsenal slo Newcastle 3-1 og overtok for første gang denne sesongen favorittstempelet i engelsk eliteserie.

Formlaget fra hovedstaden er nå bare fire poeng bak Manchester United. Dessuten har Arsenal sju kamper igjen å spille, United bare fire. Etter gårsdagens oppvisning på Highbury barberte en britisk bookmaker oddsen på Arsenal-triumf til 1,5, mens United nå står i 2,5.

Arsenal er ubeseiret i serien siden 13. desember, og så ut til å bli det første lag som har holdt buret rent i ni seriekamper på rad. Warren Bartons redusering ødela rekordforsøket, men det var første baklengs for Arsenal på 13 timer og 43 minutters spill i eliteserien.

Selv uten flere nøkkelspillere som er skadd eller suspendert, var Arsenal et nummer for bra for Newcastle i generalprøven på FA-cupfinalen 16. mai. Veddemål på Arsenal som dobbelmester gir nå bare 2,3 i odds.

Manchester United klarte fredag bare 1-1 mot Liverpool, og manager Alex Ferguson fikk enda en skade å bekymre seg over da Michael Owen skaffet seg rødt kort ved å sette knottene i ankelen til Ronny Johnsen.