Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal på gyngende grunn

Kontret i senk av Matheus i Braga.

KUNSTMÅL: Bragas Matheus gjorde livet surt for Arsenal med to scoringer av høy klasse.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paulo Duarte
KUNSTMÅL: Bragas Matheus gjorde livet surt for Arsenal med to scoringer av høy klasse.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paulo Duarte Vis mer

(Dagbladet): Braga - Arsenal 2-0.

Etter å ha valset over grupperivalene i de tre innledende kampene med propaganda for offensiv festfotball, har det blitt bråstopp for Arsenal i Champion League.

Etter 0-2 tapet borte mot Braga, risikerer London-laget i verste fall å stå igjen med Europa League over nyttår etter at Braga påførte «Gunners» deres andre strake nederlag etter to utsøkte eksempler på overgangskunst fra brasilianske Matheus mot Arsenals 10 mann i sluttminuttene.

- Vi er inne i en vanskelig periode med mye uflaks. I dag ble Eboué sparket i stykker uten at det fikk konsekvenser, og vi ble også snytt for et straffespark, oppsummerer Wenger til Sky Sports 2 etter kampen, ifølge Sporting Life.

Braga skulle vise seg som svært lite gjestmilde verter, og bød fint lite på seg selv framover på banen, samtidig som det ikke ble lagt noe imellom i duellspillet.

Gjestene klarte knapt å utrette noen rapporteringsverdige farligheter mot et kompakt og hardttaklende hjemmelag.

Da Cesc Fabregas pådro seg en skade i motsatt lår av det som holdt ham ute i flere uker tidligere i høst, fikk man en tydelig indikasjon på at dette ikke skulle bli Arsenals kveld. Da var det spilt i 70 minutter.

Enda mørkere så det ut da innbytter Carlos Vela utrolig nok ble idømt gult kort for filming etter å ha blitt meid overende i feltet. Med seks dommere plassert ut på banen, kan ikke Arsene Wenger fatte og begripe hvorfor det ikke ble blåst straffespark, og stiller spørsmålstegn ved årets nyvinning på dommerfronten når ingen foretar seg noe.

- Hva er egentlig femtedommerens oppgave? Nå har vi fått enda et bevis på at denne ordningen er fullstendig ubrukelig, .

Og det ble helsvart da Wenger hadde brukt opp innbytterkvota og ikke kunne erstatte Emmanuel Eboué, som måtte bæres av banen etter en stygg og altfor sein takling.

I stedet kontret Matheus inn både 1-0 og 2-0, og plutselig er Braga oppe på samme poengsum som Arsenali. Sjakhtar Donetsk koblet grep om gruppeseieren med imponerende 3-0 borte mot Partizan i Beograd.

Arsenal har imidlertid skjebnen i egne hender, og har både Sjakhtar og Braga på innbyrdes oppgjør. I siste runde venter fortapte og høyst overkommelige Partizan på Emirates, og mye skal gå galt om avansementet ryker på målstreken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling