Arsenal på rekordjakt

Arsenal holdt lekestue med Portsmouth og sikter nå mot sin fjerde FA Cup-finale på like mange år.

LONDON (Dagbladet): Det var bare de første 15 minuttene at det var kamp på Fratton Park. Etter det var gjestene fra London fullstendig overlegne.

- Etter at jeg scoret det første målet, virket det som om Portsmouth falt litt sammen. Vi fikk kontroll over spillet, og vi spilte godt, sa tomålsscorer Thierry Henry til BBC.

Til pause ledet Arsenal med tre mål etter scoringer fra Henry, Frederik Ljungberg og Kolo Toure. Etter pause scoret Henry og Ljungberg på nytt, før innbytter Sheringham styrte inn et trøstemål. Nå kan Arsenal styre mot sin fjerde finale på like mange år.

- Før kampen visste vi at Manchester United hadde vunnet, men vi bryr oss ikke om andre lag. Vi har fokus på den jobben vi gjør. Først når jobben er gjort, kan vi begynne å tenke på hvem vi trekker i semifinalen, sa Henry.

Det blir enten Manchester United eller en klubb fra de lavere divisjonene. Sunderland og Sheffield United samt Millwall og Tranmere spiller om de to siste billettene til semifinale.

Forøvrig tapte Arsenals Champions Leagues-motstander førstkommende onsdag, Celta Vigo, 1- 5 mot Espanyol i den spanske ligaen i går. Arsenal vant den forrige kampen 3- 2.

LEKESTUE PÅ BORTEBANE: Frederik Ljungberg og Robert Pires koste seg på Fratton Park. Portsmouth hang bare med det første kvarteret. Foto: Scanpix