Arsenal på vei mot seriegull

LONDON (NTB-AFP): Med seier 4-1 over Blackburn fosser Arsenal fram mot ligagullet og en sannsynlig dobbeltriumf i engelsk fotball.

Viktigere er at Arsenal er selve formlaget i England. Arsenal er ubeseiret i serien siden 13. desember, og ingenting tyder på at laget har tenkt å begynne å tape med det første.

Lørdag ble Newcastle slått 3-1 i generalprøven for FA-cupfinalen mellom lagene 16. mai. Arsenal manglet flere sentrale spillere på grunn av skade eller suspensjon, men var minst ett nummer for bra for motstanderen.

Nicolas Anelka scoret to ganger, og hans franske landsmann Patrick Vieira fulgte opp med et knallskudd i krysset før Warren Barton sprakk nullen som Arsenal hadde holdt i 13 timer og 43 minutter i eliteserien.

Bergkamp-show

Mandag var Dennis Bergkamp tilbake etter suspensjon, og han brukte bare 74 sekunder på å sende laget i ledelse. Han ble spilt fram av Anelka og scoret sikkert. Ray Parlour viste at det ikke bare er utlendingene som kan score mål for klubben, og hans to scoringer punkterte kampen før det var spilt et kvarter på Ewood Park.

Først ble den engelske landslagsmannen spilt fri av Bergkamp slik at han kunne avgjøre alene med keeper Alan Fettis, så knallet han inn returen etter at Fettis hadde halvklaret et skudd fra Bergkamp.

Anelka fullførte den strålende oppvisningen i første omgang med sitt tredje mål på like mange dager. Han ble spilt fram av Nigel Winterburn, løp fra forsvaret, fintet keeperen ør og slo ballen i tomt mål.

Kevin Gallacher reduserte i snøværet i andre omgang, men det var ren resultatkosmetikk.

Slår Man. Utd?

Manchester United ledet med 12 poeng ved inngangen til mars, og virket som en så opplagt serievinner at en bookmaker begynte å betale ut til de som hadde satt penger på klubben. Det kan vise seg å ha vært veldig dumt.

Lørdag overtok Arsenal for første gang denne sesongen favorittstempelet, da bookmakerne barberte oddsen til 1,5 og flyttet United til 2,5. Mandagens oppvisning gjør at Arsenal er enda klarere favoritt. Laget har igjen seks kamper, United bare fire.