Arsenal passerte Tottenham på tabellen

Tok sin sjette strake seier.

STANGET INN VINNERMÅLET: Vermaelen raget høyest på corneren fra van Persie. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
STANGET INN VINNERMÅLET: Vermaelen raget høyest på corneren fra van Persie. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

(Dagbladet): Everton - Arsenal 0-1 (0-1)

Vermaelen reddet nok en gang Arsenal da han stanget inn vinnermålet etter en corner fra Van Persie. Hjemmelaget vil nok klage på en av linjedommerne etter kampen, etter at laget ble snytt for en scoring servert Drenthe.

Van Persie var nære ved å doble ledelsen, men ble hindret av stolpen like etter pause. Spissen kunne også økt ledelsen like før slutt, men skled i avslutningsøyeblikket.

Everton kom mer med i kampen, men skapte ikke nok til å utlikne ledelsen til bortelaget. Dermed tok Arsenal sin syvende strake seier i Premier League.

Formlaget Arsenal hadde vunnet de fem siste kampene i Premier League før dagens kamp, og var formlaget fremfor noen i den engelske serien. Arsene Wengers menn har et stykke opp til de to Manchester-lagene, men tredjeplassen er avsolutt innen rekkevidde for «The Gunners».

Det startet bra for London-laget på Goodison Park i kveld. Allerede etter fem minutter fikk Aaron Ramsey en gedigen sjanse. Van Persie headet ballen ned til midtbanespilleren fra bakerste stolpe. Men volleyskuddet fra Ramsey gikk utenfor fra kloss hold.

Like etterpå ble det altså full jubel i leiren til de røde. Van Persie fant Vermaelen med en perfekt corner, og midtstopperen stanget Arsenal i føringen.

Everton hadde ikke så mye å by på i den første omgangen, men de fikk en scoring feilaktig annulert. Drenthe løp seg fri på høyrekanten og satte ballen presist forbi Szczesny, men linjedommeren vinket på en annen Everton-spiller som var offside. Det var en feil avgjørelse av linjemannen som gjorde flere feil i løpet av kampen.

Spurs og Chelsea snublet
Det meste gikk Arsenals vei i kveld, ettersom Chelsea tapte og Tottenham bare greide 1-1 hjemme mot Stoke. Dermed passerte de byrivalen på tabellen, etter å ha ligget ti poeng bak for bare halvannen måned siden.

Cameron Jerome så ut til å bli matchvinner på White Hart Lane da han pirket ballen i mål etter dødball kvarteret før slutt. To minutter på overtid dukket imidlertid Rafael van der Vaart opp og headet inn utlikningen. Men det var uansett en mager trøst for Spurs, som hadde en gyllen sjanse til å koble grepet om en topp fire-plassering.