Arsenal pekte nese til kritikerne

Slo United i festkamp. - Vi måtte vinne, sier Wenger.

Arsenal - Manchester United 2-1

(Dagbladet.no): Mange har avskrevet Arsenal og ment at laget mangler den nødvendige bredden og pondusen for å henge med i gullkampen.

Men ryktene om Arsenals forfall er betydelig overdrevet. Hjemmekampen mot Manchester United var kampen de ikke hadde råd til å tape, og selv om seieren satt langt inne, tok de alle tre poengene i kampen ingen egentlig fortjente å tape.

- Det var selvsagt uhyre viktig å vinne. Dette var en flott fotballkamp, hvor begge lag virkelig gikk for å vinne. Jeg visste at denne kampen var av stor betydning for lagets videre framtid. Vi måtte vinne for å holde følge i tittelkampen, og nå vet vi at vi kan vinne store kamper, sier Arsene Wenger til Sky Sports.  

Som også var raus nok til å berømme motstanderen:

- Manchester United er et flott lag, og de skapte sjanser uten å omsette dem. Vi var derimot effektive i dag, sier han.

De som har etterlyst de intense oppgjørende fra velmaktsdagene til Patrick Vieira og Roy Keane fikk belønningen i dag - for maken til progandaforestilling for fotballen er det sjelden du ser i Premier League.

Det er likevel en mager trøst for United, som nå har møtt alle de tre store på bortebane - og bare rasket med seg ett fattig poeng.

TOMÅLSHELT: Samir Nasri ble dagens mann på Emirates med sine to scoringer. Foto: EPA
TOMÅLSHELT: Samir Nasri ble dagens mann på Emirates med sine to scoringer. Foto: EPA Vis mer

Propagandafotball

Det startet allerede etter 50 sekunder, da Manuel Almunia presterte å plukke opp et tilbakespill fra Mikael Silvestre med hendene. Andersons avslutning var muligens på vei mot nettmaskene, men Ji-Sung Park blokkerte skuddet fra sin egen lagkompis.

Seks minutter senere satte Berbatov ballen i mål etter lekkert United-spill, men dommer Howard Webb annullerte korrekt for offside.

I motsatt ende av banen var United-forsvaret nesten konstant på gyngende grunn. Særlig på innlegg fra kantene hadde Nemanja Vidic og Rio Ferdinand enorme problemer, og to ganger var Niklas Bendtner svært nær å stange Arsenal i ledelsen.

Mannen som sløste mest var imidlertid Wayne Rooney. United-spissen misbrukte flere gode muligheter før pause, den største etter 17 minutter: Anderson, Dimitar Berbatov og Cristiano Ronaldo kombinerte glitrende, og Rooney kunne bare sette prikken over i\'en ved å dunke ballen i mål fra straffemerket.

Totalt upresset satte han ballen høyt over - til enorm jubel fra Arsenal-tilhengerne.

1. omgangs største jubelbrøl var det likevel Samir Nasri som sto for etter 22 minutter.

En dårlig klarering fra Berbatov endte hos Nasri på hjørnet av 16-meteren. Skuddet hans endret retning i en rusten Gary Neville, og utmanøvrerte van der Sar.

Arsenal pekte nese til kritikerne

- En drøm

United lot seg ikke knekke av kalddusjen, og fortsatte å bølge i angrep. Gael Clichy scoret nesten selvmål da han stusset et knallhardt Ronaldo-frispark centimetere utenfor stolpen, mens Mikael Silveste var farlig nær å score mot sine gamle lagkamerater. Fra 5-6 meter skjøt han imidlertid med løskrutt.

Sir Alex Ferguson kommer ganske sikkert til å nevne en sitasjon på overtid i 1. omgang, da Clichy stoppet et innlegg fra høyrekanten med hånda.

Men Howard Webb ignorerte Uniteds rop på straffe.

- En drøm av en 1. omgang, oppsummerte Canal Plus-kommentator Lars Tjærnås da lagene gikk til pause - og det var ikke vanskelig å være enig med ham i det.

2. omgangen fortsatte der den første slapp: Med to lag som bølget i angrep. Arsenal brukte tre minutter på å hente fram et av kampens desidert vakreste angrep, og det sier ikke så rent lite.

Nasri-dobbel

Cesc Fabregas vendte vekk rundingsbøye Gary Neville, og Theo Walcott trakk med seg både Ferdinand og Vidic på et diagonalløp inn i 16-meterfeltet. Det åpnet en motorvei for Nasri, noe Fabregas selvsagt oppdaget i øyekroken.

Fra 16 meter hamret franskmannen ballen inn i hjørnet, utagbart for van der Sar.

United var på hæla, og trengte en kjepp redusering for å skape spenning. Stort nærmere enn det Cristiano Ronaldo var minuttet etter 0-2 er det vanskelig å komme.

Portugiseren kunne nærmest bare sette bredsiden til på et kreminnlegg fra Park på bakre stolpe, men Ronaldo satte ballen svakt utenfor.

Manchester United dominerte mye av 2. omgang, men Arsenal var alltid giftige på kontringer. Kanskje skulle de hatt straffe da Nemanja Vidic holdt i trøya til Nasri som bakerste mann, men franskmannen hjalp godt til i fallet, noe som kanskje bidro til at Howard Webb vinket spillet videre.

I hjemmekampen mot Tottenham rotet Arsenal vekk en tilsynelatende sikker seier i sluttminuttene. Det kunne fort skjedd i dag også, for i det 89. minutt viste innbytter Rafael da Silva brasiliansk skuddteknikk, og banket ballen i mål med en lekker volley.

Selv om det ble lagt til hele seks minutter kom ikke United nærmere - og lettelsen var lett å lese i ansiktene på Arsenal-spillerne da sluttsignalet gikk.

<B>ET KLASSISK TOPPOPPGJØR:</B> Mikael Silvestre og Ji-Sung Park i en av mange intense dueller på Emirates.