Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Arsenal prøver å forhandle med andre klubber

Van Persie-jakten frustrerer Ferguson.

FASTLÅST: Manchester United-manager Alex Ferguson sier han har tenkt til å holde ut i kampen om Robin van Persie, men innrømmer samtidig at Arsenal så langt ikke har vært interesserte i å diskutere butikk.Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix
FASTLÅST: Manchester United-manager Alex Ferguson sier han har tenkt til å holde ut i kampen om Robin van Persie, men innrømmer samtidig at Arsenal så langt ikke har vært interesserte i å diskutere butikk.Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester Evening News skrev i går at Robin van Persie kunne komme til å forlate Arsenals treningsleir og fly til Manchester for å fullføre en overgang til Manchester United.

Men van Persie ble værende i Tyskland mens Manchester United spilte kamp mot Barcelona i Göteborg - et oppgjør som for øvrig endte målløst. På pressekonferansen etter kampen kunne manager Alex Ferguson berette at det på langt nær var så grei skuring som det lokalavisa hadde gitt inntrykk av.

- Jeg har ikke så mye informasjon å gi. Vi har lagt inn et bud, mens de (Arsenal) har forsøkt å forhandle med andre klubber. Vi er nødt til å holde ut. Forhåpentligvis går dette vår vei. Vi prøver vårt beste, men det er ikke noen framgang i øyeblikket, sa Ferguson, ifølge manutd.com.

- Ingen magefølelse Telegraph skriver i dag at van Persie kan vente seg å havne på samme lønnsnivå som Wayne Rooney, det vil si cirka to millioner kroner i uka, dersom overgangen skulle gå i orden, og det antydes at 29-åringen er lysten på å bytte ut Nord-London med Nordvest-England.

Den italienske CNN-journalisten Tancredi Palmeri melder på Twitter at van Persie skal ha gitt en annen beiler, Juventus, telefonisk beskjed om at forhandlingene mellom ham og United befinner seg i sluttfasen.

I så måte er ballen på Arsenals banehalvdel, men Ferguson har ingen formening om hans gamle rival og kollega Arsene Wenger i det hele tatt er villig til å snakke butikk.

- Jeg må innrømme at magefølelsen ikke sier meg noe akkurat nå. Vi klarer ikke få noe gjennombrudd hos Arsenal. Det er vanskelig å si hvorfor de opererer på denne måten. Jeg vet ikke hva de tenker, for det vil de ikke dele, sa skotten etter Barcelona-kampen.

Femti millioner mer Hvis The Mirrors Arsenal-reporter John Cross sine kilder er noe å gå etter, er Wenger mest lysten på at van Persie skal bli.

Men hvis han viser seg å være umulig å overtale, krever London-klubben i utgangspunktet 20 millioner pund (184 millioner kroner) for kapteinen, som har ett år igjen av kontrakten.

Dersom det er snakk om United, krever Arsenal ytterligere fem millioner pund, det vil si 230 millioner kroner, for å svelge den bitre pillen.

- Galskap Ferguson så i går at en annen av spillerne han hadde finsiktet med tanke på sommerens overgangsmarked, Lucas Moura, forsvant til Paris Saint-Germain for astronomiske 45 millioner euro (327 millioner kroner). Manchester United skal etter sigende ha vært villige til å strekke seg langt for å sikre seg 19-åringens underskrift.

Likevel er han lite imponert over måten PSG bruser med fjærene på, og argumenterer for at Uefa bør gripe inn ved å endre kriteriene for hvem som får muligheten til å spille europacup.

- Jeg synes det er helt utrolig at en klubb kan betale 45 millioner euro for en 19 år gammel gutt. Det virker som de gjør det for å gjøre inntrykk på omverdenen - fortelle alle at PSG er her. De må ha brukt 150 millioner euro bare den siste måneden. Den eneste motgiften er Uefa. I stedet for å kvalifisere deg til Europa gjennom å vinne ligaen eller bli nummer to, bør vilkårene kanskje endres slik at du kommer med ved å bli invitert. Forhåpentligvis kan Uefa stille makt bak kravene. Du kan si at når noen betaler 45 millioner euro for en 19 år gammel gutt, er fotballen på ville veier, sier United-sjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media