<strong>BITTERT TAP:</strong> Alexander Tettey og Norwich fikk det tøft mot Arsenal i dagens kamp på The Emirates.Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
BITTERT TAP: Alexander Tettey og Norwich fikk det tøft mot Arsenal i dagens kamp på The Emirates.Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD Vis mer

Arsenal reddet av dommeren

- Nesten kriminelt, sier Norwich-manageren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Arsenal - Norwich 3-1

(Dagbladet): Arsenal trengte tre poeng hjemme mot nedrykksutsatte Norwich for å klyve forbi naboene Chelsea og Tottenham på tabellen.

Til tross for at begge lagene hadde mye å spille for, leverte de en tam forestilling den første omgangen. 0-0 til pause, og det eneste som var i nærheten av å varme hjemmefansen i London var eventuelle medbrakte termoser.

I andreomgang tok kampen fyr. Da Michael Turner møtte et Snodgrass-frispark perfekt med hodet var det plutselig bortelaget som var i føringen.

Med deres første avslutning på mål.

Podolski inn
Da var det en drøy halvtime igjen av kampen. Uten at Arsenal klarte å skape all verdens av klare sjanser av den grunn.

Men Arsene Wenger har god råd, og en enda bedre stall. Da han satte innpå både Theo Walcott og Lukas Podolski endret kampen seg. Fra å ha presset Norwich, begynte hjemmelaget å skape sjanser.

Store sjanser.

Som da Podolski klinte en klokkeren venstrebeinsvrist i tverrliggeren bak Bunn.

Billig straffe
Men det ville seg liksom ikke for The Gunners. Derfor var det en kjærkommen avgjørelse fra assistentdommeren som ga hjemmelaget den dytten de trengte.

Assistenten mente Oliver Giroud ble revet ned i feltet etter en dødball, og fikk med seg hoveddommeren på å gi hjemmelaget straffe. En billig en, men Mikel Arteta takket likevel med å sette den knallhardt i hjørnet. Med fem minutter igjen av ordinær tid.

- Hvis det er en bit kvalitet som åpner deg må du strekke armene i været. Men en avgjørelse gikk mot oss, en avgjørelse som en linjemann ga mens han var 40 meter unna situasjonen, og hoveddommeren var ti meter unna, sier Norwich-manager Chris Hughton etter kampen, og fortsetter:

- En linjemann som gir den straffen fra den avstanden, men som ikke klarer se offsiden på den tredje goalen som han var ti meter unna. Det er nesten kriminelt på en dag vi fortjente så mye mer.

Så fortsatte bare Arsenal-toget. Oxlade-Chamberlain spilte vegg med Lukas Podolski, kom seg helt fri på sidelinja, og fant Giroud i løp mot det åpne målet.

2-1 og løpet kjørt for bortelaget.

- Jeg tenkte vi ikke kom til å gi oss og slåss til det var slutt. Ingen kunne forutsett at vi kom til å score tre mål, men vi viste herlig holdning og vilje. Det fikk oss dit vi ville. Vi fortjente å vinne, men vi spilte mot et sterkt lag, så vi trengte noe helt spesielt, sier Arsene Wenger på pressekonferansen etter kampen.

3-1 var nærmest bare som krydder å regne. Lukas Podolski fikk all verdens tid og rom på seksten meter, la ballen godt tilrette for en av Premier Leagues vasseste venstreføtter, og prikket inn sitt niende mål for sesongen.

Dermed er Arsenal på den gylne tredjeplassen på tabellen, mens Norwich må se de andre nedrykkslagene nærme seg faretruende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer