SCORET: Damien Delaney (i forgrunnen) satte headingen fra Alexis Sanchez ekstra godt i mål. Det ble også scoringen som felte Crystal Palace. Foto:
Reuters / Toby Melville
SCORET: Damien Delaney (i forgrunnen) satte headingen fra Alexis Sanchez ekstra godt i mål. Det ble også scoringen som felte Crystal Palace. Foto: Reuters / Toby MelvilleVis mer

Arsenal reddet av uheldig Palace-selvmål i nervepirrende oppgjør

Slo tilbake etter tapet.

(Dagbladet): Etter et skuffende tap mot West Ham i ligaåpningen forrige helg, fikk Arsenal sin revansje da de møtte Crystal Palace på Selhurst Park søndag.

Arsenal er blant de aller heteste til å dytte Chelsea ned fra tronen denne sesongen, og i dag viste de hvorfor - selv om de møtte et hvasst Palace-lag.

Men det var et selvmål som måtte til.

- Jeg sa før kampen at vi virkelig trengte disse tre poengene for å slå tilbake etter den dårlige oppvisningen mot West Ham. Vi kunne ha scoret flere mål, men vi er glade for å ta tre poeng, sier målscorer Olivier Giroud til BBC.

- Du blir alltid kritisert når du taper, spesielt hjemme. VI sa i starten at vi ønsket å vinne ligaen, så vi kommer til å være med i toppen. Forrige uke spilte vi ikke bra, men da er det desto viktigere å slå tilbake og beholde troen. Det er det vi gjorde i dag, og det lyktes, sier han.

Akrobatisk scoring Arsenal var særdeles hissige innledningsvis, og rett og slett løp ifra Crystal Palace-forsvaret når de hadde muligheter på overganger. Alexis Sanchez kom til to gode sjanser, men misbrukte dem begge.

Men etter et kvarter kunne Arsenal ta en tidlig og velfortjent ledelse.

SCORET: Olivier Giroud. Foto:
Reuters / Toby Melville
SCORET: Olivier Giroud. Foto: Reuters / Toby Melville Vis mer

Mesut Özil la ballen inn i feltet etter nok et raskt angrep, der Olivier Giroud spratt opp og brassesparket ballen i mål. Det var franskmannens første scoring denne sesongen.

Ikke lenge etterpå kom imidlertid kalddusjen, litt ut av ingenting. Crystal Palace rullet opp et fint angrep, ballen ble slått inn og lagt tilbake til Joe Ward - som klinte til. I mål bak Petr Cech.

Uheldig selvmål Den første omgangen gikk forbi i et forrykende tempo, og spillerne fikk knapt et sekunds hvile. Palace spilte seg etterhvert mer inn etter at Arsenal hadde initiativet innledningsvis, men lagene gikk til pause med 1-1.

Palace hadde en kjempesjanse bare sekunder ut i omgangen, da Connor Wickham satte ballen i stolpen. Noen minutter senere viste det igjen at London-laget ikke hadde marginenen på sin side.

Ballen ble lagt inn i feltet, der Alexis Sanchez var høyest. Ballen hadde uansett gått i mål - men idet kaptein Damien Delaney skulle beine ballen vekk, mislyktes han, og satte ballen i eget nett.

Crystal Palace presset mot slutten, men klarte ikke å gjøre noen forskjell i målprotokollen. 1-2 Arsenal.

Skuffet Arsene Wenger var naturligvis fornøyd med å ta tre poeng.

- Jeg er veldig fornøyd med de tre poengene. Hvis vi hadde gått to kamper uten poeng kunne det blitt veldig vanskelig, og vi visste at denne kampen ville bli vanskelig, sier manager Arsene Wenger til Sky Sports.

Alan Pardew var på sin side skuffet.

- To hendelser endret kampen. Det var vår stolpetreff på 1-1, og jeg mener Arsenal burde hatt en spiller utvist. Kampen var jevn, og vi føler det er tungt å dra herfra uten poeng.

UTLIKNET: Joe Ward. Foto: Reuters / John Sibley
UTLIKNET: Joe Ward. Foto: Reuters / John Sibley Vis mer