Arsenal reddet på overtid

Dennis Bergkamp selvfølgelig.

(Dagbladet.no): I gruppe A fikk favorittene Juventus og Bayern München en drømmestart med hver sin borteseier i kveld. Juventus tok kontrollen med et perfekt Pavel Nedved-treff fra distanse, og derfra og ut var Brugge i trøbbel.

Og da David Trezeguet doblet ledelsen med en vakker lobb ett kvarter før full tid, så det ut som om det var game, sett, og match.

Men Vålerengas overmenn i kvaliken ville det annerledes, og lykkes nesten. Matondo reduserte fem minutter før full tid på en heading fra sju meter, og Brugge presset på.

Og da Juventus sommerkjøp Patrick Vieira så rødt minuttet før full tid øynet belgierne sjansen. Uten å få betalt.

I den andre gruppematchen holdt Rapid Wien lenge stand, men Guerrero snublet inn vinnermålet etter en times spill.

Bergkamp

Arsenal strevde som vanlig med å få noe ut av Champions League-høsten. Sveitsiske FC Thun var nær ved å ta med seg poeng hjem fra Highbury i kveld.

Robin van Persie bidro ikke spesielt da han fikk rødt kort rett før pause, men brasilianske Gilberto sendte hjemmelaget i ledelsen seks minutter etter pause.

UT! Robin van Persie får det røde kortet. Men Bergkamp sørget likevel for Arsenal-jubel i kveld. Foto: Scanpix
UT! Robin van Persie får det røde kortet. Men Bergkamp sørget likevel for Arsenal-jubel i kveld. Foto: Scanpix Vis mer

Likevel tok det ikke mer enn to minutter før Thuns Ferreira utliknet. Og derfra og inn ble det bitt noen kilometer negler i London.

Og det måtte en veteran til for å tippe det Arsenals vei. Dennis Bergkamp ble byttet inn et drøyt kvarter før slutt, og sørget for rød jubel i London da han senket de tapre sveitserne på overtid.

Overtidsmål ble det også i Praha, da Wesley Snijder fikset ett poeng til Ajax i denne gruppas andre kamp.

Spansk jubel i Tyskland

Udinese tok en forholdsvis enkel seier hjemme mot Rosenborgs fjorårsrival fra gruppespillet, Panathinaikos. Grekerne lå tidlig under med ett, etter en Iaquinta-heading i første omgang.

Og da Iaquinta la på to til i andre søreget han samtidig for at Udinese inntok tabelltoppen i gruppe C.

For i Bremen klarte ikke hjemmelaget å stå i mot Barcelona. Det tok ikke Deco mer enn 13 minutter å sørge for at de spanske mesterne var i tet.

Og da Terje Hauge ga Barcelona straffe i andre omgang var det helt slutt. Ronaldinho banket ballen opp i keepers høyre hjørne.

JUBLER FOR SEIER OG MÅL: Ronaldinho satte inn straffen som ga Barcelona en sterk 2-0-seier borte mot Werder Bremen.