Arsenal ribbet

I dag må topplaget i Premier League Arsenal unnvære fem av de viktigste spillerne i bortemøtet mot Birmingham.

Den engelske fotballforbundet slo hardt ned på galskapen som utspant seg etter Ruud van Nistelrooys straffemiss på overtid i toppoppgjøret mellom Manchester United og Arsenal på Old Trafford.

Patrick Vieira, Martin Keown, Lauren, og Ray Parlour ble suspendert etter å ha brakt fotballen i vanry, og må stå over dagens bortekamp mot Birmingham. I tillegg må manager Arsene Wenger unnvære sin brasilianske stjerne Gilberto Silva. Han landet i London i går kveld etter å ha vært med på Brasils VM-kvalik mot Uruguay, og trenger hvile før Champions League-kampen mot Inter tirsdag.

Bekymret Wenger

Dermed kan Wenger tvinges til å bruke unggutter for å fylle opp plassene i forsvaret til ligalederne fra Nord-London. Men problemene stopper ikke der.

- Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre på midtbanen heller, sier Wenger til Sportinglife.

Wengers villrede er godt nytt for United-boss Alex Ferguson. Om Arsenal avgir poeng i Birmingham, og United får full pott hjemme mot Blackburn, går de røde forbi Gunners på tabellen.

Og i Manchester rapporteres det om skadefri tropp før kampen. Både Gary Neville og Ryan Giggs fikk smeller i ukas landskamper, men er klare fra start.

Det samme kan ikke sies om Blackburn-manager Souness' tropp. Akkurat idet den gamle United-helten Dwight Yorke er tilbake etter skade, er Andy Cole suspendert. Dermed får ikke radarparet som banket inn mål på bestilling for United sjansen til å gjøre det samme mot gamleklubben. Men så er ikke Souness veldig optimistisk heller:

Alt er mulig

- Jeg vil at mine spillere skal spille ut hele potensialet sitt. Og hvis United ikke har en god dag, hvem vet hva som skjer?, sier han.

PS! Det tredje topplaget i engelsk fotball, Chelsea, møter Southampton borte og kan også overta tabelltoppen med full pott.