ROTET SEG BORT: Arsenal hadde god kontroll på Sunderland, og hadde tre poeng langt nede i lomma da det glapp på overtid av overtida og Darren Bent styrte inn utligningen fra kort hold.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GRAHAM STUART
ROTET SEG BORT: Arsenal hadde god kontroll på Sunderland, og hadde tre poeng langt nede i lomma da det glapp på overtid av overtida og Darren Bent styrte inn utligningen fra kort hold.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GRAHAM STUARTVis mer

Arsenal rotet bort seieren på overtid av overtida

Sunderland slo tilbake mot 10 mann til Wengers irritasjon.

|||(Dagbladet): Sunderland - Arsenal 1-1.

Arsenal-spillerne innkassert tre vanskelige bortepoeng på Stadium of Light da kampuret rundet de fire minuttene dommer Phil Dowd hadde lagt til som et minimum.

Da Sunderland pumpet ballen inn i et siste desperat forsøk på å få med seg et resultat hadde borteforsvaret allerede skrudd av bryteren. Riktignok tok muligens Asamoah Gyan hånda i bruk da han fikk snike seg inn bak backrekka, men kampleder Dowd foretok seg ingenting.

Ghaneseren fikk heller ikke kontroll på ballen som i stedet endte hos Gaël Clichy, som stresset og slurvet voldsomt da han  bare hadde å renske unna. I stedet traff han lagkamerat Laurent Koscielny. Måltjuven Darren Bent dukket opp som troll i eske, og banket inn utligningen forbi en sjanseløs Manuel Almunia til ellevill jubel fra det alltid lidenskapelige hjemmepublikummet på Wearside.

- Vi har til stadighet sluppet inn mål de siste 15 minuttene av kampene, så det var deilig at det endelig gikk vår vei. Man ønsker at den slags sjanser havner hos «Benty», og jeg synes han fortjente det, siden han hadde jobbet steinhardt. Det er aldri lett å være aleine på topp, sier Sunderland-manager Steve Bruce til ESPN, ifølge Sporting Life, etter kampen.

94.11
Da Bent fikk nettkjenning var det spilt i 94 minutter og 11 sekunder. Det var et tillegg manager Arsene Wenger mente det ikke var grunnlag for.

FORBANNET: Arsene Wenger mente det ikke var noen som helst grunn til at domemr Phil Dowd skulle legge til ytterligere overtid. Sunderland scoret 11 sekunder på overtid av overtida.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir
FORBANNET: Arsene Wenger mente det ikke var noen som helst grunn til at domemr Phil Dowd skulle legge til ytterligere overtid. Sunderland scoret 11 sekunder på overtid av overtida.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir Vis mer

- Det var utenfor de fire minuttene som var lagt til. Jeg vet at det er et minimum og at dommeren kan legge til mer, men i løpet av de fire minuttene skjedde det ingenting som kunne rettferdiggjøre ytterligere forlengelse. Men det er ingenting å få gjort med det nå, sier Wenger.

Det var ikke den eneste avgjørelsen dommerteamet tok som franskmanenn var uenig i. Ved flere anledninger markerte han sin misnøye med sarkastisk gester mot Dowd og fjerdedommer.

Scoringsskade
Arsenal tok en tidlig ledelse på ytterst heldig vis da Cesc Fabregas framprovoserte en skjebnesvanger klarering fra Anton Ferdinand 35-40 meter fra mål. Ballen traff spanjolen og seilte over en uforberedt Simon Mignolet i vertenes mål.

Men i det kula traff Arsenal-kapteinens fot, virket det som om flaksen tok brått slutt for London-laget. Fabregas fikk nemlig en vridning i ankelen, som forblantet seg videre oppover og måtte gå ut med en lårskade.

- Det er snakk om en hamstring-skade. Hvor ille det er, vet jeg ikke ennå, sier Wenger.

Rødt kort og straffebom
Uten sin midtbanedirigent, var det hjemmelaget som dikterte kampen og skapte de feteste mulighetene fram til pause.

Selv om gjestene lignet mer på seg selv etter hvilen, ble det straks verre da en annen sentral midtbanemann, Alex Song, fikk sitt andre gule kort og marsjordre da han obstruerte Steed Malbranque.

HAMSTRING-SKADE: Arsene Wenger sier Cesc Fabregas har pådratt seg en skade i lårmuskulaturen etter ledermålet mot Sunderland.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir
HAMSTRING-SKADE: Arsene Wenger sier Cesc Fabregas har pådratt seg en skade i lårmuskulaturen etter ledermålet mot Sunderland.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir Vis mer

Som om ikke det var nok, lukket innbytter Tomas Rosicky øynene og lot det stå til fra straffemerket etter at Samir Nasri ble hektet innenfor 16-meteren. Det endte noen centimeter over tverrliggeren på et tidspunkt da Arsenal kunne avlivet siste rest av spenning i kampen.

I stedet kom Darren Bent og Sunderland tilbake og snøt Arsenal for muligheten til å overnatte på tabelltopp. I stedet fikk Arsene Wenger og kompani erfare det Manchester United smertelig har fått erfart både borte mot Fulham og Everton; det straffer seg å lette trykket på gasspedalen
 
- Det var fantastisk å sikre poeng helt på slutten. Vi spiller med en særegen entusiasme hjemme. Det må vi også klare på bortebane. Dette er alltid et vanskelig sted å komme til for storklubbene, sier matchvinner Bent.