BLIR ELLER GÅR? Cesc Fabregas er ønsket i Barcelona, men Arsenal ønsker ikke å selge kapteinen. Her ser vi Fabregas under Spanias VM-forberedelser. Foto: Reuters
BLIR ELLER GÅR? Cesc Fabregas er ønsket i Barcelona, men Arsenal ønsker ikke å selge kapteinen. Her ser vi Fabregas under Spanias VM-forberedelser. Foto: ReutersVis mer

Arsenal sa nei til 270 millioner for Fabregas

Ber Barcelona om å ligge unna.

||| (Dagbladet): Barcelona har ikke lagt skjul på at de ønsker å hente Cesc Fabregas denne sommeren og i dag kom det første formelle budet.

Arsenal er imidlertid ikke interessert i å slippe kapteinen de hentet fra Barcelona som 16-åring.

29 millioner pund Fabregas vokste opp i Barcelona sammen med Messi, Pique og de andre stjernene i starten av 20-årene og har selv uttalt at han ikke ønsker å involvere seg i det som kan bli en av de største overgangene denne sommeren.

- Arsenal-kaptein Cesc Fabregas er under kontrakt til 2015. Han er et svært verdifullt medlem av stallen og i våre framtidsplaner, sier Arsenal i en uttalelse.

Budet skal være på 29 millioner pund, som er drøye 270 millioner norske kroner. Til sammenligning betalte Barcelona 316 millioner kroner for spissen David Villa (28) fra Valencia. Med tanke på at Fabregas er seks år yngre, Villa fyller 29 seinere i år, vil nok mange si at budet på Fabregas er lavt.

Ingen forhandlinger Arsenal bekrefter også at gårsdagens bud fra Barcelona er det første som er kommet på den spanske stjerna.

- Vi har tidligere fått to uformelle henvendelser, som vi har avvist på det sterkeste. I går kveld mottok vi imidlertid et formelt bud fra Barcelona og vi fortalte dem umiddelbart og resolutt at vi fortsatt ikke har noen intensjoner om å selge vår kaptein.

- For å være krystallklar: vi vil ikke under noen omstendighet gå inn i forhandelinger eller diskusjoner med Barcelona. Barcelona har offentlig sagt at de vil respektere vår posisjon og vi forventer at de holder ord.