VIL IKKE HA HAM I RETUR: Ifølge BBC skal Arsenal ha takket nei til å kjøpe tilbake Cesc Fabregas fra Barcelona.
Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
VIL IKKE HA HAM I RETUR: Ifølge BBC skal Arsenal ha takket nei til å kjøpe tilbake Cesc Fabregas fra Barcelona. Foto: Daniel Sannum Lauten/DagbladetVis mer

Arsenal sa nei til Fabregas

Hadde førsteretten.

(Dagbladet): I går skrev blant annet Dagbladet at den spanske midtbanespilleren Cesc Fabregas går fra Barcelona til Chelsea før neste sesong starter.

Selv om Barcelonas Pique skal ha forsnakket seg på en pressekonferanse, er det fortsatt ikke bekreftet at Fabregas verken forlater Barcelona, eller er klar for Chelsea.

Fabregas gikk til katalanerne fra Arsenal i 2011, og ble forsøkt hentet tilbake til Premier League av Manchester United i fjor sommer.

Etter en sesong med mindre tillit i Barcelona, skal han altså ha valgt å forlate Barca til fordel for Chelsea.

Men ifølge BBC var det ikke de blå londonerne som var Fabregas' førstevalg. Arsenal sto nemlig øverst på den lista, men Arsene Wenger skal ifølge den britiske statskanalen ikke være interessert i å forsterke stallen med nok en kreativ midtbanespiller.

Som kjent kjøpte Wenger tyske Mesut Özil fra Real Madrid i fjor for mer enn 400 millioner kroner og vil heller bruke pengene sine på en ny spiss og defensive forsterkninger før neste sesong. 

Ifølge BBC var det nemlig Arsenal og Wenger som hadde førsteretten på Fabregas nå som Barcelona lar ham gå. Da Arsenal solgte ham for 350 millioner for tre år siden fikk de også med en klausul om tilbakekjøpsretten.

Det er denne rettigheten Wenger og Arsenal nå lar gå fra seg, skriver BBC.

Fabregas skal ifølge de fortsatt ubekreftede ryktene være tenkt som Frank Lampards erstatter på midtbanen i Chelsea. Lampard forlater som kjent Chelsea i sommer etter 13 år i klubben.