NITRIST: I nitrist vær i Birmingham så Arsene Wenger sitt Arsenal-mannskap fyre av ett skudd på mål i løpet av 90 minutter pluss tillegg mot Aston Villa.Foto: IAN KINGTON / AFP PHOTO / NTB Scanpix
NITRIST: I nitrist vær i Birmingham så Arsene Wenger sitt Arsenal-mannskap fyre av ett skudd på mål i løpet av 90 minutter pluss tillegg mot Aston Villa.Foto: IAN KINGTON / AFP PHOTO / NTB ScanpixVis mer

Arsenal sakker akterut etter nitrist forestilling

- Vi manglet flyt og presisjon, sier Wenger.

(Dagbladet): Aston Villa - Arsenal 0-0.

Etter at Everton mistet seieren i siste minutt hjemme mot Norwich, hadde Arsenal muligheten til å klatre opp på femteplass i Premier League, og samtidig opprettholde kontakten med lagene i tetstriden.

I en nitrist forestilling på Villa Park var det imidlertid lite som minnet om at det var en utfordrer til Champions League-spill neste høst på den ene banehalvdelen.

- Jeg har ingenting å klage på, for vi prøvde og vi viste de riktige holdningene. Men vi manglet flyt og presisjon på siste tredjedel og slet med å skape sjanser. Jeg tror det handler om at vi er slitne og ikke klarte å hente oss inn etter kampen på onsdag, sier manager Arsene Wenger til BBC.

Ett skudd mellom stengene var alt gjestene maktet å sende i vei i løpet av 90 minutter, og et disiplinert og hardtarbeidende hjemmelag kom nærmest seieren da Brett Holmans kanonkule sved fingertuppene til Wojciech Szczesny på vei mot tverrliggeren.

Ingen automatikk Dermed endte det målløst mellom de to lagene som oftest har vært involvert i 0-0 kamper i Premier League-sammenheng opp gjennom årene. Dette var 85. gang Villa var involvert i et målløst oppgjør og 73. gang Arsenal var det samme, ifølge Opta. «The Gunners» sliter med uttellinga på bortebane, og etter sju kamper på fremmed gress, har det bare blitt sju mål - tre av dem kom borte mot West Ham.

- Jeg vet ikke hvorfor det ble slik. Vi er i utgangspunktet et veldig offensivt med tre offensive spillere på midten og tre spisser, men det er ikke noen automatikk i at vi derfor skal score mål. Det har skjedd før, og det er alltid vrient på bortebane i Premier League, sier Wenger.

Villa-manager Paul Lambert, som måtte se kampen fra tribuneplass etter uttalelser i etterkant av forrige helgs kamp mot Manchester City, var langt mer fornøyd med utfallet.

- Vi er konkurransedyktige, og jeg mener vi har mål i oss. De tre framme (Christian Benteke, Gabriel Agbonlahor og Andreas Weimann, journ.anm.) er vanskelige å få tak på for motstanderne, sier Lambert, ifølge Sporting Life.

Tøffe uker Aston Villa karret seg med det ene poenget opp på 17.-plass forbi Reading, men har i rettferdighetens navn hatt et nådeløst kampprogram de siste tre ukene med de to Manchester-lagene og nå Arsenal. Andreas Weimann mener pila peker riktig vei.

- Jeg synes vi har spilt ganske bra de siste ukene. Disse tre kampene er tøffe for ethvert lag. Mot Manchester United gjorde vi det bra, men vi klarte dessverre ikke holde på alle tre poengene. Mot Manchester City syntes jeg vi var bra med i kampen helt fram til straffesparket (2-0 målet). I dag viste vi at vi virkelig er et lag. Alle jobbet sokkene av seg for hverandre, og vi kjempet oss til et viktig poeng til slutt, sier Weimann.