LIVSVIKTIG SEIER: Arsenals spillere feirer Per Mertesackers seiersmål like før pause. Etter hvilen ble de presset tilbake, men rodde i land de tre poengene. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB Scanpix
LIVSVIKTIG SEIER: Arsenals spillere feirer Per Mertesackers seiersmål like før pause. Etter hvilen ble de presset tilbake, men rodde i land de tre poengene. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB ScanpixVis mer

Arsenal satte press på Chelsea og Spurs

Slo Fulham uten å imponere.

(Dagbladet): Med gullkampen på det nærmeste avgjort i favør Manchester United, er det kampen om tredje og fjerdeplassen som gir inngangsbillett til Champions League som fenger mest i innspurten av Premier League.

I dag tok Arsenal et stort steg i retning av å kvalifisere seg for Europas gjeve klubbturnering, men Arsene Wengers menn minnet ikke mye om et topplag da de slo Fulham på Craven Cottage.

- Vi var slurvete, men Fulham fortjener skryt. De kjempet hardt etter at de fikk en mann utvist. For oss var det veldig viktig med tre poeng etter kampen mot Everton, sa Wenger etter kampen.

Dermed er presset på Chelsea og Tottenham som spiller tøffe kamper søndag. Chelsea møter Liverpool på Anfield, mens Tottenham tar i mot Manchester City på White Hart Lane.

Sidwell så rødt - igjen Tyske Per Mertesacker ble matchvinner for Arsenal etter 43 minutter. I tillegg spilte bortelaget nesten hele kampen med én mann mer etter at Steven Sidwell ble vist direkte rødt for en hodeløs takling på Mikel Arteta.

Sidwell var tilbake for første gang siden slutten av mars. Da fikk han et strengt rødt kort mot QPR, og måtte sone tre kampers utestengelse.

Etter bare 12 minutter kastet midtbanespilleren seg inn i Arteta, og traff ham høyt oppe på ankelen med voldsom kraft. Dommer Andre Marriner var ikke i tvil, og trakk fram det røde kortet. Dermed har Sidwell prestert kunststykket å få rødt i to kamper på rad.

Like før pause ble et frispark slått inn i retning av Laurent Koscielny. Franskmannen var helt umarkert, og han headet på tvers av målet til en like alene Mertesacker.

Klønete takling Etter hvilen virket Arsenal nervøse, og Fulham, med Brede Hangeland fra start og John Arne Riise på benken i 90 minutter, tok mer og mer over.

Mot slutten la de Arsenals sekstenmeter under beleiring, men flere desperate inngripener reddet bortelaget.

På overtid var det Arsenals tur til å få rødt kort. Olivier Giroud gikk klønete inn i en takling og viste knotter, men kortet virket veldig strengt.

Likevel holdt Arsenal unna, og dermed kan de sette seg ned i morgen og håpe rivalene som kjemper om en plass i neste års Champions League snubler.