Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal selger Fabregas om prisen er rett

Mens Barca ber ham streike. Dagens ryktebørs.

SAGAEN FORSETTER: Drakampen mellom Arsenal og Barcelona om Cesc Fabregas vil trolig fortsette et stykke utover sommeren. Men en Arsenal-kilde sier til BBC at han antar de er nødt til å selge om budet blir godt nok. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix
SAGAEN FORSETTER: Drakampen mellom Arsenal og Barcelona om Cesc Fabregas vil trolig fortsette et stykke utover sommeren. Men en Arsenal-kilde sier til BBC at han antar de er nødt til å selge om budet blir godt nok. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er fortsatt Cesc Fabregas som er den største overgangssaken i England, og vil sikkert være det til han enten er solgt til Barcelona eller det blir fastslått at han fortsetter i Arsenal på tross av drømmen om en retur til moderklubben.

Seint i går kveld publiserte BBC en uttalelse fra en anonym, sentral kilde i Arsenal, som bekrefter det innledende budet som ble rapportert før helga.

- Budet ble levert skriftlig til direktøren vår, og vi sa nei direkte, sier kilden.

Men på spørsmål om de venter et nytt bud, åpner han for at det kan bli salg:

- Mulig. Om det er høyt nok, antar jeg at vi er nødt til å selge.

Rapportene sier at budet før helga var på 27 millioner pund, fire millioner lavere enn det høyeste budet i fjor sommer. Visstnok skal Arsenal kreve 40 millioner, mens smertegrensa for et Barcelona uten ubegrensede midler sies å ligge på 35 millioner pund.

- Ber Cesc streike Samtidig verserer ryktene om at Fabregas ikke kommer til å dukke opp til Arsenals sesongoppkjøring om han ikke blir solgt. The Sun hevder i dag at det er Barcelona som presser på for at han skal gå til streik.

Og man trenger ikke lete med lykt og lupe for å finne tegn som kan tolkes i retning av at Arsenal er forberedt på å selge. Blant annet at de nevnes i forbindelse med stadig nye spillere.

Som vi skrev i gårsdagens ryktebørs knyttes de til Juan Mata (Valencia) og Gervinho (Lille). Nye navn som nevnes i dag er chilenske Arturo Vidal fra Bayer Leverkusen (Daily Mirror) og argentinske Ricardo Alvarez som spiller i Velez Sarsfield (Daily Mail).

Og når Arsenal presenterer sine nye bortedrakter, er ikke kaptein Fabregas blant stjernene som vises fram på klubbens egen hjemmeside.

Andre rykter Det handler ikke bare om Fabregas i dag heller. Her er noen andre mer og mindre ferske rykter:

• Tottenham er lystne på den tyske Stuttgart-forsvareren Serdar Tarci (The Sun).

• Blackburn vil fortsatt ha Robbie Keane, men har fått beskjed fra Tottenham om at de må doble det første budet som var på 2 millioner punde (The Telegraph)

• Manchester City vil fortsette å jakte Alexis Sanchez selv om chileneren har uttalt at han drømmer om å spille for Barcelona (Daily Mail).

• Ipswich har akseptert et Sunderland-bud på 13 millioner pund for stortalentet Connor Wickham. Liverpool er også ute etter 18-åringen, men spørsmålet er om de matcher budet (Daily Mirror).

• Sunderland-manager Steve Bruce vil også forsøke å slå ut rivalene Newcastle i kampen om den 24 år gamle Reading-spissen Shane Long (Daily Mail).

• Real Madrid-sjef Jose Mourinho har rettet blikket mot Ashley Cole, som han hentet fra Arsenal til Chelsea, siden Chelseas nye manager Andre Boas-Villas vil ha Fabio Coentrao fra Benfica (spanske AS via Caught Offside).

• Brasilianske Diego er på vei bort fra Wolfsburg fordi han går dårlig overens med trener Felix Magath, og drømmer om en overgang til Premier League. Han er et av Liverpools hovedmål i sommer, og har også blitt knyttet til Arsenal og Tottenham (TalkSport).

• Disse og flere ferske rykter finner du samlet hos SportingLife og BBC.