SELVMÅL: Alex Oxlade-Chamberlain jubler etter at Newcastles Fabricio Coloccini scoret selvmål. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix
SELVMÅL: Alex Oxlade-Chamberlain jubler etter at Newcastles Fabricio Coloccini scoret selvmål. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB ScanpixVis mer

Arsenal sikret sesongens andre seier - også denne takket være selvmål

Giroud fortsatt toppscorer med ett mål.

Newcastle - Arsenal 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Arsene Wenger var ute etter en seier mot Newcastle på St. James' Park i ettermiddag, etter å ha spilt uavgjort mot Liverpool mandag.

Og seier fikk han. Men begge seierne Arsenal har så langt denne sesonen, er begge takket være selvmål. Fortsatt er det bare Olivier Giroud som har scoret mål for Arsenal på de fire kampene de har spilt.

- Vi var best kampen gjennom. Vi viste modenhet og intelligens. Det var en viktig seier. Vi var kanskje litt forsiktige, men vant til slutt. Vi har ikke vært gode nok offensivt. Vi har ikke avsluttet godt nok, og det må vi bli bedre på, sier Arsene Wenger.

Direkte rødt Theo Walcott var ikke langt unna å sende Arsenal i ledelsen i det 10. minutt, men det var i det 17. minutt at kampen nådde sitt første klimaks.

Andre Marriner var ikke i tvil da Aleksandar Mitrovic stemplet Francis Coquelin i leggen, etter å ha vunnet en duell mot Nacho Monreal - og sendte Newcastle-spilleren i garderoben med direkte rødt kort.

- Det var et strengt rødt kort. Det var mer klønete, og han holdt seg på beina, sier Newcastle-manager Steve McClaren etter kampen.

Gjestene tok mer og mer kontroll over kampen etter utvisninga, mens Newcastle dro på seg to gule kort.

I det 32. minutt burde Walcott ha sendt Arsenal i føringa. Alexis Sanchez fyrte av på langt hold, og keeper Tim Krul måtte ut i full strekk. Returen endte i feltet, hvor Walcott kom på løp. Dessverre for Arsene Wenger greide ikke 26-åringen å sette ballen i nettmaskene mens keeperen lå nede - men satte den høyt over tverrligger fra svært kort hold.

Vant på selvmål Etter pause fortsatte dommer Marriner å dele ut gule kort over en lav sko, deriblant til Georginio Wijnaldum for å ha fortalt dommeren at han burde gi Santi Carzola gult - noe han også gjorde.

52 minutter tok det før Arsenal tok føringa på St. James' Park. Cazorla forsøkte seg på skudd fra rundt 16 meter, men ble blokkert.

Returen havnet hos Aaron Ramsey som sendte i vei et skudd som tvang keeper Krul til å gi retur.

Tredje Arsenal-spiller som prøvde seg hadde hellet på sin side. Alex Oxlade-Chamberlains skudd i retning det lengste hjørnet gikk via foten til Fabricio Coloccini, som med det styrte ballen inn i eget mål.

Newcastle forsøkte, med sine ti mann, å angripene vertene mot slutten, men uten at det endte i scoringer i riktig mål.

DIREKTE RØDT: Aleksandar Mitrovic fikk direkte rødt i det 17. minutt. Foto: NTB Scanpix
DIREKTE RØDT: Aleksandar Mitrovic fikk direkte rødt i det 17. minutt. Foto: NTB Scanpix Vis mer