Arsenal sjanseløse mot krigersk Villa

Gulltoget går?

(Dagbladet.no): ARSENAL - ASTON VILLA 0-2

Etter å ha tapt mot både Hull og Stoke hadde ikke Arsenal råd til flere unødvendige poengtap for å holde følge med de desiderte topplagene i Premier League.

Og etter hva Arsenals reserver viste i midtuka trodde nok de fleste på Emirates at førsteelleveren også skulle gjøre jobben mot Aston Villa.

I stedet ble det fintspillende hjemmelaget fraløpt, nedløpt og knust av et for dagen supertent Villa.

- Dette var en dårlig ettermiddag for oss. Vi var ikke skarpe nok fysisk sett, og vi ble slått overalt på banen i førsteomgangen. I andreomgangen så vi farligere ut, men selvmålet straffet oss, sier manager Arsene Wenger til BBC.

- Det andre målet var vi uheldige på, for Vela lå nede, og det var forferdelig av dommeren å ikke gi oss frispark på det, sier franskmannen.

Straffemiss

Riktignok presset Arsenal de første ti minuttene, men så var det Villa resten av omgangen. Etter 19 minutter ble Ashley Young klossete lagt i bakken av Theo Walcott innenfor sekstenmeteren.

PÅ ETTERSKUDD: Nicklas Bendtner og resten av Arsenal fant aldri flyten mot aggressive Villa-spillere og tapte fortjent 2-0. Foto: ALESSIA PIERDOMENICO/ Reuters
PÅ ETTERSKUDD: Nicklas Bendtner og resten av Arsenal fant aldri flyten mot aggressive Villa-spillere og tapte fortjent 2-0. Foto: ALESSIA PIERDOMENICO/ Reuters Vis mer

Dommer Riley hadde ikke annet valg enn å gi Villa straffe. Den tok Young selv.

Den stusslige straffen ble reddet enkelt av Almunia, og Gallas var for første og siste gang i denne kampen raskest på returballen.

Fortsatt 0-0, men varselskuddet var avfyrt. Uten at det gjorde noe som helst med Arsenal.

Resten av omgangen slurvet Arsenal bort ballen, mens Villa skapte flere sjanser. Pausen kom beleilig for hjemmelaget, som hadde meget god grunn til å være fornøyd med at det fortsatt sto 0-0.

Selvmål og fartstrøbbel

Men Arsene Wengers pauseprat kan ikke ha gjort rare inntrykket. Etter pause så det mer og mer ut som om de elleve fra Birmingham var de eneste som virkelig ønsket poengene.

Villa-spillerne la ingenting imellom i taklingene, og vant nitti prosent av duellene. En strengere dommer enn Riley kunne nok vært fristet til å blåse ved en rekke anledninger, men Riley hadde lagt lista forholdsvis høyt i kveld.

Og da går det som det ofte går når ett lag duellerer, mens det andre blir taklet i senk: Duellantene kriger inn målene.

Arsenal sjanseløse mot krigersk Villa

Det første kom etter et vakkert innoverskrudd innlegg fra Ashely Young. På bakre stolpe presset Agbonlahor Gael Clichy til å heade ballen i eget mål.

Det var så fortjent, så fortjent.

Og da Agbonlahor viste Arsenal-kaptein Gallas hva fart handler om ti minutter senere var det god natt til de Arsenal-trofaste.

En lang avklaring fra Martin Laursen i bakrommet ga spurtduell mellom Gallas og Agbonlahor. Mens Arsenal ropte på frispark for en forseelse i forkant av Laursens avklaring parkerte Agbonlahor Gallas på vei mot mål, og banket ballen nede til venstre for Almunia.

I morgen kommer Wenger garantert til å våkne opp til flere krav om å få en fighter inn i laget. I dag ble de tekniske fotballspillerne hans regelrett slått i krigen.

Samtidig forsvinner Liverpool, Chelsea og Manchester United i tabellhorisonten.

VET DET BLIR BRÅK: Arsene Wenger måtte nok en gang se sitt fintspillende lag bli kjempet ut av stilen. Det får han høre i morgen.