Arsenal-sjef rasende

Her feirer Pierre-Emerick Aubameyang og Martin Ødegaard scoring mot Leeds. I virkeligheten var Arsenals trener og sjef - Mikel Arteta - rasende på Aubameyang. Til slutt ble han erstattet av Ødegaard som kaptein.

FIKK SPARKEN: Pierre-Emerick Aubameyang (t.v.) var godt likt blant Arsenal-spillerne, men hadde disiplinære utfordringer. Til høyre, lagets nye kaptein, Martin Ødegaard. Foto: NTB
FIKK SPARKEN: Pierre-Emerick Aubameyang (t.v.) var godt likt blant Arsenal-spillerne, men hadde disiplinære utfordringer. Til høyre, lagets nye kaptein, Martin Ødegaard. Foto: NTB Vis mer
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Arteta laget en mappe på Aubameyang da problemene tårnet seg opp. Der noterte han dato og klokkeslett for hvert disiplinære brudd - før spilleren fikk sparken som kaptein i desember i fjor.

Dette kommer fram i en ny Arsenal-dokumentar som vises på strømmetjenesten Amazon Prime. Dokumentaren heter «All Or Nothing» og nye episoder slippes i morgen.

Det var før jul i fjor at Artetas misnøye eskalerte til et kokepunkt. Aubameyang kom for seint tilbake fra en tur til Paris.

SKAR SEG: Arsenal-manager Mikel Arteta mistet tålmodigheten med Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: NTB
SKAR SEG: Arsenal-manager Mikel Arteta mistet tålmodigheten med Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: NTB Vis mer

Storstjerna fra Gabon hadde fått tillatelse til å reise for å besøke moren som ikke følte seg bra. Men nok en gang brøt han tilliten til sjefen ved ikke å være tilbake i tide.

Da rant begeret over. Aubameyang måtte trene alene i to måneder før han fikk sparken og dro til Barcelona i februar.

- Arteta ville ikke gi etter, selv om sportsdirektør Edu og andre ba om at Aubameyang måtte få en ny sjanse, skriver The Times.

- Klubben terminerte kontrakten til en verdi av 350.000 pund (cirka fire millioner kroner) i uka. De betalte ham anslagsvis 7 millioner pund (81 millioner kroner) før han dro gratis til Barcelona.

KLUBBYTTE: Pierre-Emerick Aubameyang dro fra Arsenal til Barcelona. Nå ryktes han til Chelsea. Foto: NTB
KLUBBYTTE: Pierre-Emerick Aubameyang dro fra Arsenal til Barcelona. Nå ryktes han til Chelsea. Foto: NTB Vis mer

Arteta fortalte folk i Arsenal-hierarkiet at han hadde beviser på Aubameyangs disiplinære brudd.

- Jeg dokumenterer alt. Med datoer og klokkeslett. Hva som skjedde og hvorfor det skjedde. En dag får du kanskje bruk for det, forteller Arteta i dokumentaren.

- I tillegg til alle problemene har han kommet for seint mange ganger. Klubben har en tradisjon. Når du blir betalt så mange penger, så …

TØFFE DISKUSJONER: Sportsdirektør Edu syntes ikke det var lett å kvitte seg med Pierre-Emerick Aubameyang. Manager Mikel Arteta til høyre. Foto: NTB
TØFFE DISKUSJONER: Sportsdirektør Edu syntes ikke det var lett å kvitte seg med Pierre-Emerick Aubameyang. Manager Mikel Arteta til høyre. Foto: NTB Vis mer

Edu har gitt Arteta støtte hele veien som Arsenal-trener, men i denne personalsaken var de ikke enige. Aubameyang scoret 92 mål på 163 kamper og var en godt likt skikkelse i garderoben. Han kom fra Borussia Dortmund i 2018.

- Vi må snakke med Aubameyang og Mikel (Arteta), sier Edu til administrerende direktør Vinai Venkatesham i dokumentaren.

- Han må komme tilbake i troppen og hjelpe oss resten av sesongen.

Venkatesham var enig:

- Vi må få ham tilbake.

PLAYMAKER: Landslagstrener Ståle Solbakken forstår ikke kritikken mot Martin Ødegaard. Video: NTB Vis mer

Men Arteta sto knallhardt på sitt.

- Da jeg så ham i øynene, og så det jeg så, så visste jeg at all tillit var borte, sier han.

Alexandre Lacazette ble utnevnt til ny kaptein. Men før denne sesongen fikk Ødegaard bindet permanent.

- Han representerer verdiene til kubben, begrunner Arteta.

HAR TILLIT: Martin Ødegaard er Arsenals nye kaptein. Her feirer han scoring med Gabriel Jesus. Foto: NTB
HAR TILLIT: Martin Ødegaard er Arsenals nye kaptein. Her feirer han scoring med Gabriel Jesus. Foto: NTB Vis mer

Da Dagbladet og andre medier intervjuet Ødegaard i forbindelse med lanseringen av dokumentaren, sa han følgende om det som skjedde med Aubameyang:

- Det var ikke det vi ønsket. Situasjonen var ikke ideell for klubben, for spilleren eller for noen. Det var trist, også for ham. Han hadde det tøft. Men det er sånn det er, du må forholde deg til det. Du må fortsette. Og jeg synes vi gjorde det på en god måte. Det var en tøff situasjon for alle.

Flere engelske aviser har den siste tida koblet Aubameyang til Chelsea. Dette kan bli hans tredje klubb på sju måneder. Overgangsvinduet stenger 1. september.

Samtidig som dokumentaren ruller over skjermene, åpnet Arsenal Premier League-sesongen på ypperlig vis. Crystal Palace ble slått 2-0.

Lørdag venter Leicester på Emirates Stadium. Målet er å slå forrige sesongs femteplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer