Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mesut Özil trakk seg fra landslaget

Arsenal-sjefen: – Hele laget respekterer Özil

Arsenal-manager Unai Emery slår fast at Mesut Özil nyter respekt hos alle sine lagkamerater tross bråket med det tyske fotballforbundet.

TRENER: Unai Emery støtter Mesut Özil. Foto: REUTERS/Edgar Su
TRENER: Unai Emery støtter Mesut Özil. Foto: REUTERS/Edgar Su Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Özil sparket nylig i gang en hissig debatt da han valgte å gi seg i det tyske landslaget og samtidig anklage personer i tysk fotball for rasisme og diskriminering.

Midtbanestjernen har i etterkant fått både kritikk og ros. I klubblaget Arsenal er det definitivt gode ord som kommer i retning Özil.

- Vi ønsker å hjelpe alle spillere, og vi vil at Mesut skal føle seg hjemme hos oss, som at vi er en familie, sier manager Emery under Premier League-klubbens treningsleir i Singapore.

- Jeg er veldig fornøyd med ham. Jeg ser på de andre spillerne og tenker «Mesut, her har han respekt fra hver eneste spiller», fortsetter Emery.

Özil avviste selv å kommentere saken onsdag. Veterankeeperen Petr Cech sa at saken ikke er et tema for de andre Arsenal-spillerne.

- Det som har skjedd mellom ham og landslaget er hans privatsak, så det er ikke et tema for oss. Det er uheldig for ham, men vi skal gjøre alt vi kan for å legge til rette for at han føler seg bra og trener godt før neste sesong. For han er en av nøkkelspillerne, sa tsjekkeren.

Torsdag spiller Arsenal treningskamp mot Atlético Madrid.