Arsenal skalv i 20 minutter

Så reddet innbytter Walcott plassen i finalespillet.

VALIUM I MÅLFORM: Theo Walcott hadde vært på banen i seks minutter da han roet Arsenals nerver ved å sette inn 2-1.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
VALIUM I MÅLFORM: Theo Walcott hadde vært på banen i seks minutter da han roet Arsenals nerver ved å sette inn 2-1.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

(Dagbladet): Arsenal - Partizan Beograd 3-1.

Arsenal trengte en seier for å være sikre på avansement i Champions League i kveld, men det var få som trodde at null-poeng-gjengen fra Beograd skulle klare å velte Arsene Wengers sluttspillplaner.

En stund var de likevel nærmere enn det manageren kunne like.

Cleos utlikning etter 52 minutter satte Emirates-nervene i helspenn, men innbytter Theo Walcott og Samir Nasri sørget for at Arsenal-fansen ikke trenger å bekymre seg for noe annet enn neste fredags trekning av åttedelsfinalene.

- Noen ganger føltes det som vi var i trøbbel, for de spilte godt til tider. De er gode med ballen, og vi måtte løpe mye i lange perioder, men til slutt reiste vi oss, sier førstemålscorer Robin van Persie på Viasat.

- Vi skapte ikke altfor mange sjanser, de skapte på sin eneste. Men til slutt gjorde vi det som skulle til for å gå videre, sier manager Arsene Wenger.

Åttedelsfinalene spilles forøvrig uten Bacary Sagna, som pådro seg rødt kort i sluttminuttene.

Totaldominans før pause
Arsenal er ubeseiret på sin fire år gamle stadion i Champions League-gruppespill, og Partizan ble presset langt tilbake på banen før pause.

SJOKKET: Partizans Moreira og Sasa Ilic feirer Cleos utlikning like etter pause. Feiringen varte ikke altfor lenge.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA
SJOKKET: Partizans Moreira og Sasa Ilic feirer Cleos utlikning like etter pause. Feiringen varte ikke altfor lenge.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA Vis mer

Relativt sjansefattig var kampen likevel, og det måtte en straffe til for at Arsenal skulle få sin første scoring, etter en knapp halvtime.

Robin van Persie spilte sin første europacupkamp fra start på over et år, og han tok rollene som offer, eksekutør og målscorer da en uvøren Marko Jovanovic taklet ham klønete innenfor sekstenmeteren.

Fra ellevemeteren satte nederlenderen ballen knallhardt i nettet.

- Forhåpentligvis er jeg tilbake for resten av sesongen nå. Jeg jobber hardt på trening, sier han.

Betryggende for Arsenal, både det og scoringen.

Sjokk
Det var også åpningen på andreomgang, for Arsenal skapte to gode sjanser i løpet av de første fem minuttene.

Først var Marouane Chamakh akkurat for seint ute på stikkeren fra Arsjavin, deretter kunne Nasri avslutte et vakkert angrep med en halvvolley over.

Så smalt bomben plutselig andre veien i stedet.

TILBAKE: Robin van Persie var sikker fra straffemerket i sin første Champions League-start på over et år.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
TILBAKE: Robin van Persie var sikker fra straffemerket i sin første Champions League-start på over et år.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Cleo har pøst inn mål for Partizan i hjemlig serie i år. Etter 57 minutter var han endelig der for laget sitt i Europa også.

Spissen fikk altfor god tid til å legge ballen til rette utenfor sekstenmeteren, og da Sebastien Squillaci endelig kastet seg ned for å takle, var det bare nok til å styre skuddet i en fin bue over Lukasz Fabianski.

Plutselig kunne en bortescoring enten i London eller i Donetsk sende Arsenal ut av turneringen. Det så Arsenal ut til å merke noen minutter.

To kjappe
Men Arsene Wenger tok grep, Thoe Walcott fikk erstatte Andrej Arsjavin, og det ble vellykket.

Med et drøyt kvarter igjen landet en dårlig Partizan-klarering i beina på den kvikke vingen, Walcott brukte en berøring på å legge ballen til rette for volley, og plasserte enkelt inn ledermålet som igjen roet nervene på Emirates.

Fire minutter senere var avansementet sikret.

Emmanuel Eboue vant ballen på bortelagets halvdel. Alex Song overtok og dro av en mann før han dyttet til Samir Nasri, og formspilleren foran noen i England om dagen var iskald da han kikket opp og satte inn 3-1 mellom to Partizan-mann.

Dermed slapp Arsenal med skrekken - i det minste for nå.

3-1: Ved Samir Nasri.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA
3-1: Ved Samir Nasri.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA Vis mer

For ettersom Sjakhtar Donetsk også vant sin kamp må Arsenal nøye seg med andreplass i gruppa, og kan vente seg Schalke, Barcelona, Bayern München eller Real Madrid i åttedelsfinalen.

Den spilles altså uten Bacary Sagna. Den franske backen ble for ivrig i duellen med Lazevski på vei gjennom i det 87. minutt, og ble korrekt utvist, uten at det fikk noen videre betydning for kampen i kveld.

PS! Kieran Gibbs måtte forlate banen med en ankelskade før pause, og er allerede dømt uaktuell til kampen mot Manchester United.