Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal slo kraftig tilbake med drømmescoringer

Welbeck og Iwobi senket Everton.

FORBEDRING: Arsenal slo tilbake med 2-0-seier borte mot Everton. Foto: 
Reuters / Phil Noble
FORBEDRING: Arsenal slo tilbake med 2-0-seier borte mot Everton. Foto: Reuters / Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en dårlig uke der laget røk ut av både FA-cupen og mesterligaen, var Arsenal tilbake med seier da Everton ble slått 2-0 i ligaen.

Serietreer Arsenal trengte seier for å holde følge med Tottenham på annenplass, som før helgens runde lå seks poeng foran byrivalen med én kamp mer spilt. Opp til Leicester, også de med én kamp mer enn Arsenal, var det elleve poeng foran runden. Om håpet om ligagull fortsatt skulle leve, måtte Everton slås.

Arsenal tok kontroll på kampen fra start av, og var klart bedre enn Everton i den første omgangen. Allerede etter sju minutter kunne Arsène Wenger strekke armene i været og juble for en vakker scoring. Alexis Sánchez spilte vegg med Mesut Özil før han sendte en perfekt stikker til Danny Welbeck, som ikke var noe dårligere selv. På mesterlig vis rundet han Everton-keeper Joel Robles og satte ballen sikkert i nettet.

God kontring Bortelaget fortsatte å være best, og etter 42 minutter kontret de inn 0-2. Everton mistet ballen i angrep, og Arsenal reagerte raskt. Héctor Bellerín sendte en presis ball i bakrom der Alex Iwobi var på løp. 19-åringen holdt unna for forsvarsspillerne og var sikker mot Robles.

I annen omgang var det Arsenal som igjen var nærmest scoring. Etter 83 minutter satte innbytter Olivier Giroud ballen i nettet med en heading på en corner, men dommer Mark Clattenburg hadde allerede blåst for noe som så ut som en dytt på Everton-spiller Phil Jagielka.

Fortjent seier Hjemmelaget klarte aldri å true Arsenal nok, og Wenger kunne ta med seg tre fullt fortjente poeng hjem til hovedstaden. Dermed er det åtte poeng opp til serieleder Leicester, som møter Crystal Palace senere lørdag, og håpet om seriegull lever fortsatt. Åtte seriekamper gjenstår nå for Arsenal.

Everton, som leverte en skuffende kamp, ligger på en 12.-plass i Premier League med 38 poeng.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart