DAGENS FULLTREFF: Samir Nasri feirer med Andrej Arsjavin etter at han banket inn russerens corner på full volley fra utkanten av feltet til 2-0. Foto: Lefteris Pitarakis, AP/Scanpix
DAGENS FULLTREFF: Samir Nasri feirer med Andrej Arsjavin etter at han banket inn russerens corner på full volley fra utkanten av feltet til 2-0. Foto: Lefteris Pitarakis, AP/Scanpix Vis mer

Arsenal slo Villa i Carew-comebacket

Selv om Ciaran Clark (21) skapte spenning med to reduseringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Aston Villa - Arsenal 2-4.

Arsenal dominerte stort før pause, og ledet 2-0 i John Carews comeback etter skade. 2-0-scoringen var et klart høydepunkt i en underholdende kamp, da Samir Nasri banket inn en corner fra Andrej Arsjavin på full volley.

Men Villa kjempet seg inn i kampen etter pause, og 21-åringen Ciaran Clark skapte spenning med to scoringer.

Til slutt ble likevel ferdighetene i Arsenal-laget avgjørende, og Jack Wilshere kunne nikke inn avgjørelsen tre minutter på overtid - 18-åringens første Premier League-mål.

- Det var en god ball fra Chamakh, og jeg er glad for å få mitt første mål, sier Wilshere til Sky Sports 2 ifølge Sportinglife.

Han innrømmer at det var nervøst for Arsenal helt til avgjørelsen falt. De har friskt i minne hvordan erkerivalen Tottenham snudde 2-0 til 2-3 på Emirates sist helg.

- Det vil alltid være en viss usikkerhet, spesielt etter sist helg, sier Wilshere.

- Med 2-0 til pause skjedde det igjen, det var raskt tilbake til 2-1, men denne gangen klarte vi å finne ressursene til å fortsette å score mål, sier manager Arsene Wenger.

Det var smått utrolig at det tok Arsenal 39 minutter å score i første omgang. Da utnyttet Andrej Arsjavin en tabbe av Luke Young, satte fart oppover venstresida, skar inn i banen og plasserte ledermålet i lengste hjørne via fingertuppene til Brad Friedel.

Volley-perle Rett før pause kom dagens prestasjon. Arsjavin slo en corner ut til Samir Nasri som sto rett utenfor feltet og klinket til på hel volley. Via gresset suste ballen i nettet bak en sjanseløs Friedel.

Villa kom friskere ut fra pause. Kanskje hadde det noe å si at den 37-årige debutanten Robert Pires var erstattet av Nathan Delfouneso.

Men det var Ciaran Clark som banket inn reduseringen seks minutter etter pause. Målet burde strengt tatt vært annullert for offside, ettersom John Carew, som fikk en smell i beinet sekunder i forveien fortsatt sto på femmeteren og sperret utsikten til Lukasz Fabianski.

Målet ble stående, men Arsenal slo tilbake nesten umiddelbart. En fin stikkpasning fant Marouane Chamakh som pirket ballen forbi Friedel.

Wilshere avgjorde Ciaran Clark misset en stor sjanse til ny redusering like etter, men i det 70. spilleminutt nikket han inn sitt andre mål for dagen via tverrliggeren.

Clarks reduseringer skapte ny nerve i kampen, men på overtid viste Arsenals spillere fram både ferdigheter og lekenhet da de spilte ut Villa, og Jack Wilshere kunne nikke ballen i åpent mål.

John Carew spilte 66 minutter, og det syntes at nordmannen er et stykke unna toppformen etter avbrekket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer