Arsenal snudde da vond trend fortsatte

Vidåpne semifinaler i Europa League.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB ScanpixVis mer
  • Eintracht Frankfurt - Chelsea 1-1 (1-1)
  • Arsenal - Valencia 3-1 (2-1)

Europa League kan bli redningen for Arsenal og Chelsea dersom de skulle ende utenfor topp fire i Premier League. Vinneren av turneringen får plass i neste års Champions League - et naturlig mål for begge de to engelske storlagene.

Veien dit er derimot langt ifra enkel, noe begge lag fikk erfare torsdag kveld.

Arsenal tok imot Valencia hjemme i London, mens Chelsea besøkte Eintracht Frankfurt på deres fryktede hjemmearena, Waldstadion. Begge fikk tidlig erfare at kampen om en finaleplass blir knallhard.

Slapp inn først - igjen

Arsenal ble umiddelbart satt under press, og det var smått utrolig at ikke Ezequiel Garay klarte å pirke inn ballen i mål fra én meters hold.

Etter 11 minutter satt den imidlertid for bortelaget fra Spania. Rodrigo Moreno headet en corner tilbake inn i feltet, hvor Mouctar Diakhaby steg til værs. Franskmannen var råsterk, knuste tre Arsenal-spillere i luftrommet og stanget inn kampens første mål.

Dette var fjerde kamp på rad at Arsenal har sluppet inn først. En trend London-laget bør snu til borteoppgjøret mot Valencia om det ikke skal bli skikkelig spennende.

I Tyskland fikk også Chelsea erfare farene i luftrommet. Serbiske Filip Kostic slo inn i feltet, hvor landsmannen, Luka Jovic, stanget ballen inn i det lengste hjørnet. En praktfull heading og 1-0 til hjemmelaget.

Lacazette-dobbel

Etter den tidlige scoringen virket det som alvoret gikk opp for Arsenal. Et tap på hjemmebane ville være smått ødeleggende for finaledrømmen, og sørget for en svært vanskelig bortekamp i Valencia.

Alexandre Lacazette ble redningsmannen. Pierre-Emerick Aubameyang ble spilt fri, kom seg forbi en mann og spilte gjennom Lacazette, som enkelt trillet inn utlikningen. Åtte minutter seinere ga samme mann Arsenal ledelsen.

Den franske superspissen fikk headet ballen mot mål, men keeperen fikk ei hånd på ballen. Ballen fortsatte imidlertid ferden via stolpen og inn i mål.

I sekundene før pause fikk også Chelsea rettet opp noe av inntrykket. Engelskmennene hevet seg kraftig i andre halvdel av omgangen og Pedro sørget for lønn for strevet med et kraftfullt skudd i hjørnet.

Satte Arsenals tredje

Den andre omgangen ble mindre målrik - både i Frankfurt og i London.

I Tyskland tok Chelsea nærmest fullstendig over, og innbytter Eden Hazard gjorde oppgaven med å forsvare seg enda verre for hjemmelaget. Frankfurt klarte imidlertid å stå imot, men tar likevel med seg et mindre godt utgangspunkt til borteoppgjøret på Stamford Bridge.

Det så lenge ut til å ikke bli flere mål i kampen mellom Arsenal og Valencia heller. Men på overtid satte Aubameyang inn lagets tredje for kvelden. Sead Kolasinac fant spissen på bakerte stolpe og på volley banket han ballen i mål.