SKAPTE UTSETTELSE: Flere tusen Kölnsupportere fikk etterhvert kommet seg inn på oppgjøret mellom Arsenal og Köln. De kunne juble da Jhon Cordoba sendte bortelaget i føringen. Foto: by Sebastian Frej/ProSports/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SKAPTE UTSETTELSE: Flere tusen Kölnsupportere fikk etterhvert kommet seg inn på oppgjøret mellom Arsenal og Köln. De kunne juble da Jhon Cordoba sendte bortelaget i føringen. Foto: by Sebastian Frej/ProSports/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Arsenal-seier i Europa League

Arsenal snudde etter supportertrøbbel og utsettelser

Vant etter drømmemål av Sanchez.

(Dagbladet): Det var en kamp som inneholdt det aller meste da Arsenal for første gang var i gruppespillet i Europa League under Wengers ledelse. Kampen ble over en time forsinket etter trøbbel med bortefansen.

Rundt 20 000 bortefans hadde møtt opp, til tross for at kun 2900 billetter hadde blitt gjort tilgjengelig for Köln. Det betød at mange bortesupportere hadde kjøpt seg billett blant hjemmefansen og politiet slet med å holde ute supportere som ville inn.

Bortelaget best

Etterhvert ble portene åpnet og fansen slippet inn og flesteparten av Kölnsupporterne kunne samle seg i og rundt bortesvingen. Tyskerne lagde et voldsomt vesen, etter 25 år utenfor Europa var det nesten så bortelaget spilte hjemme i sin første kamp tilbake i det nest gjeveste selskapet.

Og det var de tallrike bortesupporterne som kunne juble først. Etter ni minutter var David Ospina utenfor eget felt for å rydde opp, men i stedet spilte han ballen rett i beina på Kölns Leonardo Bittencourt, som spilte ballen til Kölns nyinnkjøpte spiss, Jhon Cordoba.

Fra nesten 40 meter klinte colombianeren ballen over landsmannen i Arsenal-buret og i det tomme nettet.

Et reservepreget Arsenal-lag slet med samhandlingen og kom sjelden til store muligheter. Halvveis i omgangen var Theo Walcott igjennom, men avslutningen var puslete og gikk utenfor.

Det virket som om bortelaget, som ligger sist i Bundesliga, var mer inspirerte og sultne i den første omgangen på Emirates Stadium.

La om i pausen

Etter én omgang hadde tydelig Arsène Wenger sett nok. Rob Holding hadde en svak første omgang og ble tatt av. Inn kom Sead Kolasinac og Arsenal la om til fire mann bak.

Det ga umiddelbare resultater. Etter bare fire minutter på banen fyrte innbytteren inn en helvolley fra skrått hold.

Utover i andre omgang tok Arsenal mer og mer over. Unggutten Ainsley Maitland-Niles var nære å sende hjemmelaget i tet etter flott kombinasjonsspill med Alex Iwobi og Olivier Giroud, men Timo Horn fikk en hånd på ballen da 20-åringen forsøkte å runde Köln-keeperen.

Alexis-perle

DRØMMEMÅL: Her skrur Alexis Sanchez inn ledermålet i 2. omgang. Foto: Robin Jones/Digital South/SilverHub/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
DRØMMEMÅL: Her skrur Alexis Sanchez inn ledermålet i 2. omgang. Foto: Robin Jones/Digital South/SilverHub/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Det var mindre målvakten kunne gjøre da Alexis Sanchez dro seg fri et par minutter senere.

Fra litt utenfor sekstenmeteren vendte han nærmest på femøringen og bøyde ballen i lengste kryss.

En praktscoring av chileneren som viste litt av grunnen til at Arsenal valgte å beholde ham inn i det siste året av kontrakten, til tross for at han ønsket seg vekk.

Jhon Cordoba hadde Kölns mulighet til å utlikne, men skuddet i nærmeste hjørnet hadde Ospina bedre kontroll på.

Arsenal avgjorde kampen åtte minutter før full tid. Igjen var venstresiden til Arsenal involvert. Sanchez fant Kolasinac på løp, hans flate innlegg fant veien til Walcott, og på returen kunne Hector Bellerin løpe inn Arsenals tredje etter en langt bedre andre omgang.