Arsenal snudde i sluttminuttene

Rosicky matchvinner på Emirates.

(Dagbladet.no): Arsenal - Wigan 2-1 (0-1).

Arsenal lå søndag lenge under 0-1 hjemme mot Wigan, noe som ville resultert i deres første tap i 2007, og det første noensinne på Emirates stadium. Men som så mange ganger før kom det unge Londonlaget tilbake mot slutten.

Rosickys første i serien

Med ledelse og tre viktige poeng i kikkerten la Wigan seg bakpå, og kun ved et par sporadiske kontringsforsøk var det hjemmelaget som styrte showet, spesielt etter hvilen.

Thierry Henry hadde den største muligheten av alle på stillinga 0-0. Franskmannen kom fullstendig alene med Chris Kirkland etter et nydelig, flatt innlegg fra Walcott. Men skuddet endte håpløst over.

Ti minutter senere var Emmerson Boyce centimetre unnå å lage selvmål, men ballen snek seg like utenfor. Det var også et selvmål som skulle sørge for utlikning, bare ti minutter før ordinær tid var ferdigspilt.

Så og si gjennom hele kampen glitret Arsenals varemerke - det kjappe ett- og to-touch spillet - med sitt fravær. Men da det gjaldt som mest stemte det plutselig. Vertene rullet opp på høyrekanten, og innbytter Flamini - som trolig var i offside - slo inn. I feltet ventet Henry, klar for å bredside ballen i tomt bur. I stedet dukket høyreback Fitz Hall opp, og sørget for balanse i regnskapet.

Og bare tre minutter senere falt avgjørelsen.

MATCHVNINNER: Tomas Rosickys jubler etter å ha satt inn sitt første Premier League-mål, som samtidig ga Arsenal seieren mot Wigan. Foto: AP
MATCHVNINNER: Tomas Rosickys jubler etter å ha satt inn sitt første Premier League-mål, som samtidig ga Arsenal seieren mot Wigan. Foto: AP Vis mer

Nok en gang ble det rullet opp på høyre. Baptista ble tredd gjennom, og innlegget var presist på Tomas Rosickys pannebrask, og dermed var kampen snudd.

- Vi fikk tre poeng, men vi måtte kjempe hardt for dem. Det er ingen lette kamper i denne ligaen, men dette var muligens den vi måtte kjempe hardest i, sa en glad Rosicky til Canal Plus etter kampen.

Sjokkerte med kanon

Kjempe hardt gjorde også Wigan gjennom samtlige minutter. Og da 35 minutter av den første omgangen var unnagjort fikk de betalt, og hvilken scoring det var.

Arsenal så ut til å ha kontroll på et sjeldent angrep fra gjestene, men i stedet for å klarere langt endte ballen hos Denny Landzaat i returrommet. Nederlenderen fyrte av med strak vrist, ballen fikk en nydelig skru og gikk inn i Jens Lehmanns høyre kryss

Og i omgangens siste minutt kunne Emile Heskey virkelig skapt problemer for «The Gunners.» Den tidligere Liverpoolspissen ble spilt gjennom av makker Aghahowa, men alene med Lehmann satte han ballen på innsiden av stanga og ut. Arsenal kontret sporenstreks, men nok en gang misbrukte Henry sjansen.

Kristofer Hæstad satt på benken for Wigan, og kunne ikke gjøre noe med resultatet på det ene minuttet han slapp til. Tapet endret ingen ting på tabellsituasjonen for Wigan, som fortsatt ligger på plassen over nedryksstreken. Arsenal derimot, kan ta seg opp til 3. plass om de vinner hengekampen hjemme mot Manchester City 28. februar.

Arsenal snudde i sluttminuttene
KJEMPETREFF: Denny Landzaat jubler etter sin fantastiske 1-0 scoring.