Arsenal snudde raseri til tre poeng

Slo tilbake etter kontroversiell Everton-scoring.

AVGJORDE: Arsenals Laurent Koscielny var involvert i Evertons ledermål, men slo tilbake da han headet inn vinnermålet kvarteret før slutt.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA
AVGJORDE: Arsenals Laurent Koscielny var involvert i Evertons ledermål, men slo tilbake da han headet inn vinnermålet kvarteret før slutt.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZAVis mer

(Dagbladet): Arsenal - Everton 2-1.

Arsenal fikk en verst mulig start på møtet med Everton på Emirates i kveld, men ikke engang et offsidemål av Louis Saha kunne hindre de rødhvite i å unngå tap på hjemmebane mot Toffees for 16. gang på rad.

Det så stygt ut lenge etter Sahas scoring, og Arsenal-spillerne gikk rasende til pause. ;en innbytter Andrej Arsjavins utlikningsmål kvarteret før slutt ble etterfulgt av Laurent Koscielnys vinnerscoring på hodet, og London-laget rodde til slutt inn de tre poengene.

Det kan bety mye etter en kveld der både Chelsea og Manchester United også tok sterke seire.

Kontroversielt
Evertons ledermål var av det kontroversielle slaget.

Louis Saha var flere meter offside da pasningen kom bakfra, men Laurent Koscielnys forsøk på å klarere med et brassespark, som forlenget ballen mot Saha, var nok til at assistentdommeren holdt flagget nede.

Koscielnys berøring var imidlertid et godt stykke unna en bevisst pasning bakover, så tolkningen av regelverket tilsier at målet skulle vært annullert.

Snudde kampen
Arsenal forsøkte å riste av seg den nedturen, men det tok fram til kvarteret før slutt før de lykkes, ved innbytter Andrej Arsjavin.

OFFSIDE: Louis Saha ga Arsenal en vond start på kampen, men målet skulle nok vært annullert.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA
OFFSIDE: Louis Saha ga Arsenal en vond start på kampen, men målet skulle nok vært annullert.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA Vis mer

Cesc Fabregas slo en vakker lobbpasning inn bak Everton-forsvaret som de blå ikke klarte å stoppe, og den russiske angriperen utliknet enkelt med en sikker berøring.

Like etter snudde hjemmelaget kampen.

Laurent Koscielny klarte nesten ikke å vente inne i feltet da han skjønte han var umarkert på corneren fra høyre, og da han endelig fikk innlegget på pannebrasken, kunne han ikke gjøre annet ennå styre ballen ned i hjørnet.

Dermed sikret Arsenal tre poeng, og taper i det minste ikke terreng i kampen mot Manchester United i toppen av tabellen.