Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal-spiller bestilte 35 øl etter trening

Wenger bekrefter gammel festhistorie.

LIVET ER EN FEST! Ray Parlour (t.v) forteller om vill festing som Arsenal-spiller. Dennis Bergkamp (bak) har nylig uttalt at han aldri forsto hvordan engelskmennene kunne trene to ganger om dagen og så drikke om kvelden. - Det morsomme er at du aldri kunne se det på treninga, de var så sterke og ga alltid 100 prosent, sier nederlenderen. Foto: Reuters / Dan Chung / NTB SCANPIX
LIVET ER EN FEST! Ray Parlour (t.v) forteller om vill festing som Arsenal-spiller. Dennis Bergkamp (bak) har nylig uttalt at han aldri forsto hvordan engelskmennene kunne trene to ganger om dagen og så drikke om kvelden. - Det morsomme er at du aldri kunne se det på treninga, de var så sterke og ga alltid 100 prosent, sier nederlenderen. Foto: Reuters / Dan Chung / NTB SCANPIX Vis mer

• Fotballstudio lørdag kl. 13.45: Manchester City - Arsenal

(Dagbladet): Drikkekulturen i Arsenal-laget på 90-tallet fikk en brå slutt da Arsene Wenger ble manager i klubben.

Men det tok litt tid før franskmannen fant ut hva spillerne egentlig holdt på med på fritida i 1997.

Tidligere Arsenal-spiller Ray Parlour forteller på talkshowet Sportlobster TV at Premier League-heltene ikke bare nippet i glassene.

Og de som ikke drakk alkohol tok det gjerne igjen med sigaretter.

Pub og kafé - Jeg kommer aldri til å glemme øyeblikket da Steve Bould gikk til baren og bestilte 35 pints til fem av oss. Og da vi forlot baren så vi alle de franske gutta, de satt og røyket på kafé, sier Parlour.

Rødluggen var Arsenal-spiller mellom 1992 og 2004. Han var en del av «Tirsdagklubben» i Arsenal. Saammen med blant andre Tony Adams og Paul Merson gikk spillerne fylla sammen så å si hver eneste uke.

Tidligere Arsenal-back Nigel Winterburn var også gjest i talkshowet.

- Alt sammen stoppet egentlig da Arsène Wenger forbød alkohol i spillerloungen, og da Tony (Adams) sluttet å drikke, sier Winterburn.

ØL-BESTILLEREN ER NÅ TRENER: Ifølge Parlour var det Steve Bould (t.v), nå Arsenal-trener, som syntes 35 enheter øl var korrekt bestilling. Foto: AFP  / ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIX
ØL-BESTILLEREN ER NÅ TRENER: Ifølge Parlour var det Steve Bould (t.v), nå Arsenal-trener, som syntes 35 enheter øl var korrekt bestilling. Foto: AFP / ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIX Vis mer

Selv festløven Parlour lurte fælt på om det sportslige ble skadelidende under treningsleiren sommeren 1997, da Bould kom med de 35 glassene.

- Jeg tenkte «hvordan skal vi klare å vinne ligaen i år? Vi er alle fulle, og alle de andre røyker». Vi endte opp med The double det året, forteller Parlour.

Arsenal-gutta hadde fått lov til å gå ut av nettopp Wenger, etter en lang treningsleir.

Fysiske krav På dagens pressekonferanse bekrefter Wenger historien til Parlour på strak arm.

- Dere kan stole på Parlour. De fysiske kravene har forandre seg kraftig. Spillerne for 20 år siden var like mye vinnere som dagens. Men de hadde mer frihet fordi kravene er mye høyere nå, sier Wenger til Arsenals hjemmeside.

Dessuten mener Wenger at dagens spillere blir avslørt dersom de går på fylla, på grunn av sosiale medier og ny teknologi.

- Mulighetene for å spionere er blitt mye bedre. Derfor er det vanskeligere for å være anonym nå.

SPIONASJE: Arsene Wenger mener spillerne ikke kan holde på som Parlour og co. på 90-tallet, av flere grunner. Blant annet vil slik drikking bli oppdaget og spredd på nettet. Foto: EPA / PRIMA PAGINA / NTB SCANPiX
SPIONASJE: Arsene Wenger mener spillerne ikke kan holde på som Parlour og co. på 90-tallet, av flere grunner. Blant annet vil slik drikking bli oppdaget og spredd på nettet. Foto: EPA / PRIMA PAGINA / NTB SCANPiX Vis mer