ADJØ: Samir Nasri trente med Arsenal i går, men da visste allerede Arsene Wenger at klubben var blitt enig med Manchester City om en overgang. Foto:  REUTERS/Bazuki Muhammad/Files SOCCER)
ADJØ: Samir Nasri trente med Arsenal i går, men da visste allerede Arsene Wenger at klubben var blitt enig med Manchester City om en overgang. Foto: REUTERS/Bazuki Muhammad/Files SOCCER)Vis mer

Arsenal-spiller orket ikke Wilsheres hyllest til Nasri

«Pfffffffffff kutt ut, Jack».

(Dagbladet): Arsenals Emmanuel Frimpong var for heit i toppen og ble utvist i sin første ligakamp fra start sist lørdag.

I går var 19-åringen på krigsstien igjen, og denne gangen rammet det Samir Nasri. Kort tid etter det ble kjent at Arsenal hadde kommet til enighet med Manchester City om en overgang, skrev Frimpong følgende melding på Twitter:

«Penger er roten til all ondskap».

Og om noen var i tvil om Frimpong siktet mest til Manchester City eller Nasri, fjernet han det meste av tvilen da lagkamerat Jack Wilshere via samme nettsted ønsket sin gode venn Nasri lykke til i ny klubb, og betegnet ham som en verdensklassespiller som vil bli savnet.

«Pfffffffffff kutt ut, Jack».

- Vi ble presset
Men Frimpong er nok ganske alene om ikke å mene at Nasris exit svekker Arsenal, som skjelver foran kveldens returoppgjør mot Udinese i Champions League-kvaliken.

Ikke bare har de mistet kaptein Cesc Fabregas og Nasri i løpet av en drøy uke - i går kom meldingen om at Wilshere neppe blir spilleklar på de neste tre ukene. En av få gladmeldinger er at Arsene Wenger likevel får sitte på benken i kveld, mens UEFA behandler anken etter utestengelsen på to kamper for telefonjuks.

Sjefen selv sier Arsenal er blitt presset til å gjøre noe de ikke ønsker gjennom salgene av de to nøkkelspillerne.

- Fotballreglene er laget slik at en spiller kan være verdt masse penger i dag, og ingenting om seks måneder. Det virker ikke helt logisk, men når alt kommer til stykket er vi blitt presset til å gjøre et valg av psykologiske og finansielle årsaker, sier Wenger til klubbens hjemmeside om Nasris avgang.

De skal ha innkassert 24 millioner pund på 24-åringen, og lønna hans i Manchester City skal ligge på rundt 1,8 millioner kroner i uka. Det har ikke Arsenal vært i nærheten av å matche. Også Manchester United har hatt følere ute, men franskmannen skal ha blitt for dyr.

Må forsterke
Uten Fabregas og Nasri kan selv topp fire bli i tøffeste laget for Arsenal, og Wenger medgir at han er nervøs.

- Du bekymrer deg alltid for konsekvensene det kan få. Men det kan også gi positivt utslag. Hvis du er sterk mentalt, kan du styrke samholdet i visshet om at du må kjempe hardere. Det er det man ønsker seg fra mentalt sterke spillere, sier han ifølge Daily Telegraph.

Nå haster det for Arsenal å få inn forsterkninger før overgangsvinduet stenger natt til 1. september, og to spillere som nevnes hyppig er Eden Hazard (Lille) og Yan M'Vila (Rennes).

I tillegg er West Hams Scott Parker blitt trukket fram som et mulig kjøp, men det er heller tvilsomt om han vil være nok til å blidgjøre Arsenal-fansen.

- Selvfølgelig er stallen var tynn for øyeblikket. Vi jobber hardt på overgangsmarkedet, vi er svekket på midtbanen og det er der vi ønsker å forsterke, sier han.

KNALLHARD: Emmanuel Frimpong legger ikke noe imellom, verken i taklingene eller på Twitter. Her gir han Daniel Agger en luftetur. Foto:   EPA/KERIM OKTEN
KNALLHARD: Emmanuel Frimpong legger ikke noe imellom, verken i taklingene eller på Twitter. Her gir han Daniel Agger en luftetur. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer