Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal-spiss i Odd

Arsenals unge nigerianer Eric Obinna testes av Odd. London-klubben er villig til å låne ham bort gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obinna kom til Grenland fra Luzern i Sveits. Den unge spissen jakter på spilletid for å kvalifisere seg for landslagsspill for Nigeria.

- Jeg får ikke arbeidstillatelse i England før jeg har spilt 60 prosent av Nigerias landskamper det siste året. Nå håper jeg at Odd eller Luzern kan være et springbrett inn på landslaget. Jeg har en drøm om å få en sjanse allerede i VM i Korea og Japan til sommeren, og jeg hører Odd er et offensivt lag som har potensiale til å lage mål, sier Obinna til Telemarksavisa.

Obinna har vært tilknyttet Arsenal siden 1998, men på grunn av manglende arbeidstillatelse har han fortsatt ikke spilt for klubben.

Blant annet spilte han for St. Etienne i Frankrike i 1999/2000-sesongen. Han sleit med å komme med på A-lagets kvote på tre utlendinger, men scoret 18 mål på 25 kamper for B-laget. I St. Etienne stiftet han sitt foreløpig eneste norske bekjentskap - Bjørn Tore Kvarme, som nå er i Real Sociedad.

Kanskje blir neste norgeskontakt redningen for Obinnas jakt på Arsenal-spill. Arsenal er villig til å låne ham gratis til Odd, dersom klubben vil ha ham.

- Det stemmer at Arsenal stort sett betaler lønna ved en eventuell leieavtale. Men det er et stykke dit enda, sier Odds sportssjef Jan Sæterbakken.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart