Arsenal-spiss reddet Liverpool

- Jeg forsøkte å flytte beina, men de ville ikke, sier dansken.

(Dagbladet.no): Arsenal - Liverpool 1-1.

Med uavgjort på bortebane har Liverpool et lite overtak før returmøtet på Anfield til uka. Og det kan de av alle ting takke en dansk Arsenal-spiss for.

Innbytter Nicklas Bendtner sto nemlig på streken - kanskje i offside - og reddet skuddet fra Cesc Fabregas mot åpent mål.

- Jeg tenkte at det var offside, så jeg forsøkte å flytte beina, men det ville de ikke. På grunn av balansen og slikt, kunne jeg ikke gjøre annet, sier den uheldige spissen til TV 3s danske intervjuer.

Nettopp den redningen kan bli avgjørende for Liverpool, som bør være mest fornøyde med uavgjort i dagens kamp. En ting er at uavgjort borte er et bra resultat - noe annet er at det var Arsenal som fortjente å vinne.

London-laget skapte mest og ble også snytt for et straffespark da Dirk Kuyt dro ned Aleksander Hleb i feltet.

Rask utlikning

Etter 20 minutter slo Flamini en fantastisk ball fram mot Robin van Persie, som plutselig var alene gjennom, men satte volleyen over mål.

FORTVILER: Nicklas Bendtner har akkurat reddet Cesc Fabregas mulige vinnermål på streken. En viss trøst for dansken er det kanskje at dommer Pieter Vink vinker for offside, men han får aldri vite om målet ville blitt godkjent om han kom seg unna i tide. Foto: Paul Thomas, AP/Scanpix
FORTVILER: Nicklas Bendtner har akkurat reddet Cesc Fabregas mulige vinnermål på streken. En viss trøst for dansken er det kanskje at dommer Pieter Vink vinker for offside, men han får aldri vite om målet ville blitt godkjent om han kom seg unna i tide. Foto: Paul Thomas, AP/Scanpix Vis mer

Før det var gått to minutter, fikk van Persie en ny sjanse fra 16 meters hold, men Jose Reina reddet ut til corner. På corneren fikk Emmanuel Adebayor stå mutters alene, hoppe opp og stange ballen i mål.

Men det gikk ikke lange tida før Liverpool snappet ballen fra et uoppmerksomt Arsenal, og på rein vilje og med litt hell fintet Steven Gerrard seg forbi to mann ned til dødlinja. Innlegget hans kriget Dirk Kuyt inn enten ved hjelp av sin egen fot eller ved å presse Arsenals Gael Clichy til å sparke den i mål.

Kuyt blir trolig kreditert målet uansett, men først og fremt var det viljen til Gerrard som var avgjørende. Liverpool-kapteinen kunne garantert fått straffe på vei inn i feltet, men valgte å ignorere at han ble kroppstaklet av Kolo Toure og valgte heller å legge inn.

Skulle hatt straffe

20 minutter inn i andre omgang ble Arsenal snytt for straffespark. Aleksander Hleb driblet seg på fantastisk vis gjennom hele Liverpool-forsvaret, men alltid hardtarbeidende Kuyt tok ham igjen og tok et lite grep i armen på hviterusseren.

Hleb falt kanskje litt lett, men hadde likevel fortjent mer en hjørnesparket den godt plasserte dommeren forærte ham.

Det mener selvsagt ikke Kuyt:

- Avgjørelsen må tas i brøkdelen av et sekund. Jeg dro ham ikke i drakta, det var aldri straffe - men det var nære på, sier Kuyt til Sky Sports ifølge SportingLife.

Arsenal-spiss reddet Liverpool

- Vanskelig å forstå

Arsenal-manager Arsene Wenger så naturligvis situasjonen litt annerledes.

- Det er vanskelig å forstå hvordan vi ikke vant kampen. Vi hadde ballen mye, og mange sjanser. Vi var også litt uheldige med en viktig dommeravgjørelse i straffesituasjonen. Det er vanskelig å takle, men vi må svelge skuffelsen, sier han.

Wenger finner ingen formildende omstendigheter for dommer Pieter Vinks avgjørelse, som han har regnet seg fram til at var fullstendig feil.

- Noen ganger er dommeren i en dårlig posisjon, men han var fem meter fra Kuyt og det var 100 prosent (straffe), sier franskmannen.

Fomlete danske 

Fem minutter seinere fikk Liverpool hjelp fra høyst uventet hold. Adebayor kom seg til dødlinja og la inn. Reina slo ballen rett til Cesc Fabregas, som fikk sendt den mot det åpne målet. Skjønt helt åpent var det ikke - for på streken sto Arsenal-innbytter Nicklas Bendtner.

Dansken forsøkte tilsynelatende å hoppe unna. Det fomlete forsøket lyktes ikke - han styrte ballen ut fra mål - men selv om han hadde latt den gå, kunne nok dommeren dømt offside.

Liverpool hadde en mann stående bak ham på streken, og om dommeren hadde sett at en annen forsvarer lå bak dødlinja - fintet ut av Adebayor - men med en hånd på streken, ville kanskje målet blitt godkjent.

Om den store dansken altså hadde klart å flytte seg.

UMARKERT: Liverpool-gutta trenger ikke å være spesielt stolte av markeringen av Adebayor da han stanget inn 1-0.
FIGHTER: Dirk Kuyt kjempet inn utlikningen etter at Gerrard forserte til dødlinja på rein vilje.
INTET SETT: Det er uklart om Arsene Wenger her fortviler over dommeren som ikke gir Hleb straffe, eller sin egen beslutning om å sette inn Nicklas Bendtner.